UMETNA

FOTO: Lepotica, ki je obnorela svet: to je prikupna manekenka

Objavljeno 23. januar 2019 18.05 | Posodobljeno 23. januar 2019 18.05 | Piše: A. P.

Umetna Japonka Imma osvaja internet. Na spletu tudi že več virtualnih vplivnežev.

Bi verjeli, da ni resnična? FOTO: Instagram
Na Japonskem je trenutno ena izmed največjih zvezdnic Imma, prikupna manekenka z brezhibno kožo, strastnimi ustnicami in vedno popolno pričesko. Ne preseneča, da ji na spletu sledi na tisoče ljudi. Presenetljivo pa je, da se nad njo navdušujejo tudi potem, ko ugotovijo, da ni resnična oseba. Lepotica je umetno ustvarjen lik, česar njeni kreatorji ne skrivajo.
image
Bi verjeli, da ni resnična? FOTO: Instagram

Takoj ob obisku njenih spletnih profilov naletimo na podatek, da gre za virtualni model. Prvič se je v javnosti predstavila lani, letos pa se je o njej začelo na veliko govoriti. Še več, bila je na naslovnici revije CG World magazine. Njen uspeh dokazuje, da je spletna resničnost povsem drugačna od dejanske.

Tudi žive zvezdnice spleta so izumetničene do skrajnosti in očitno se bomo ljudje v prihodnosti navduševali nad tako ali drugače umetno ustvarjenimi lepoticami, za katerimi bo stala vrhunska ekipa modnih oblikovalcev, kozmetičark, programerjev, psihologov in poznavalcev spleta.
image
Dočakala je prvo naslovnico revije. FOTO: Instagram

S pomočjo umetnih lepotic se bodo najbrž v prihodnosti prodajale modne znamke, turistične destinacije, Immine naslednice bodo lahko promovirale kulturne prireditve in se po potrebi celo vključevale v politične debate. Možnosti je neskončno. V preteklosti so podobno vlogo igrali junaki iz stripov in pozneje iz risank.
Oboževalcem je vseeno, kaj je, zanima jih, kako je videti.


Na spletu je bilo več poskusov virtualnih vplivnežev, kot je Lil Miquewla, a se doslej še nikomur po realističnosti videza ni uspelo približati brezhibni Immi. 
Deli s prijatelji