NENAVADNA ZGRADBA

Devet mesecev gradili na glavo obrnjeno hišo

Nenavadna zgradba na Otoku navdušuje obiskovalce. Tistim, ki so dan prej popivali, ogled hiše odsvetujejo.
Fotografija: Vstopnina znaša približno pet evrov.
Odpri galerijo
Vstopnina znaša približno pet evrov.

V Veliki Britaniji je minuli konec tedna vrata odprla prva na glavo obrnjena hiša. Bizarna struktura je prva tovrstna gradnja na Otoku, sestavljena je iz dveh nadstropij, v njih pa so popolnoma opremljene sobe, ki so, seveda, obrnjene na glavo.

Tole norčavo bivališče so gradili devet mesecev. V Bournemouthu v grofiji Dorset bo ostala do junija prihodnje leto. Zamisel za postavitev takšne hiše so si sposodili pri svetovno znani turistični znamenitosti v Litvi. Britanska različica ima več sob: pisarno, dnevno sobo, spalnico in kopalnico.

Kako je to mogoče?
Kako je to mogoče?

Popolno so opremljene, celotna gradnja pa je iz velikanskih hrastovih panelov, ki se sestavljajo kot lego kocke. Prvi obiskovalci so nad novo atrakcijo navdušeni, a pravijo: »Obisk odsvetujem vsakemu, ki ima mačka, to je gotovo!« Direktor projekta Tom Dirse je dodal: »K meni je pristopil moški, ki je zdaj naš poslovni partner, in predlagal, da postavimo tako hišo tudi v Združenem kraljestvu. On je tisti, ki je postavil hišo v Litvi. Po devetih mesecih gradnje smo potrebovali 11 dni, da smo jo opremili. Prvi odzivi so bili zelo pozitivni. To je prav posebno doživetje, ljudje so navdušeni.«


Vstopnina znaša približno pet evrov, gosti pa se lahko nato fotografirajo v najrazličnejših nenavadnih pozah, tako da je videti, kot bi hodili po stropu. Ni še jasno, kaj se bo po sedmih mesecih zgodilo s hišo, morda jo bodo preselili kam drugam ali se dogovorili, da postane trajna znamenitost Bournemoutha. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije