NAVITE CENE

Da te kap: za dve kavi in vodo plačal 43 evrov

Benetke je zapustil z grenkim priokusom. Zaračunali so mu razgled in lokacijo.
Fotografija: Kava na trgu je 10 evrov dražja kot v notranjosti restavracije. FOTO: Google Steet View
Odpri galerijo
Kava na trgu je 10 evrov dražja kot v notranjosti restavracije. FOTO: Google Steet View

BENETKE – V kavarni Caffe Lavena na Trgu svetega Marka v Benetkah si je 62-letni Čilenec Juan Carlos Bustamente v družbi privoščil kavico. A uživanja v lepotah mesta na vodi in razgledu na prečudoviti trg je bilo konec, ko mu je natakar prinesel račun. Možakarju so oči obvisele na pecljih, ko je moral za dve kavi in dve steklenički vode odšteti 43 evrov. Za stekleničko vode je dal po 10 evrov, za kavo pa po 11,5 evra, kar se mu je zdela navadna kraja.

»Ne vem, kako se to zdi vam – 43 evrov za dve kavi in dve steklenici vode,« je zapisal pod fotografijo računa, ki jo je objavil na spletu. Objava je zakrožila po svetu, najbolj burnega odziva pa je bila deležna prav v Italiji, kjer so ceno označili za navadno krajo.

Gost iz Čila je račun objavil na spletu.
Gost iz Čila je račun objavil na spletu.


Predstavnik kavarne je pojasnil, da je gospod toliko plačal, ker je sedel na elitni lokaciji na osrednjem beneškem trgu. »Ljudje se razburjajo, ko dobijo račun, ker ne preberejo cenika. V njem je jasno zapisano, da so cene višje, če sedite zunaj. Navadno nas kar odslovijo, če vztrajamo in jim poskušamo povedati, pa se razburijo. Če želijo kavo, jo lahko dobijo v lokalu za 1,25 evra. Če želijo sedeti zunaj, uživati v glasbi orkestra, gledati zvonik in baziliko svetega Marka, bodo plačali za povsem drugačno izkušnjo.« To seveda ni bilo prvič, da se je kdo tako razburjal zaradi računa v Italiji: leta 2013 je neka družina iz Velike Britanije razkrila, da so jim v Rimu za tri kepice sladoleda zaračunali 45 evrov, lokalni politik pa je tedaj pozval k prepovedi takih pretiranih cen. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije