LIČENJE

Čigav krompir je najlepši?

Objavljeno 10. februar 2019 21.35 | Posodobljeno 10. februar 2019 21.35 | Piše: T. P.

Vsako novo leto s seboj prinese tudi nove lepotne smernice, a letošnje morda s še najbolj čudaško doslej. Uporabniki družabnih omrežij so ličenje krompirja spremenili v tekmovalni izziv.

Nenavadno ličenje je začela Elona. FOTOGRAFIJE: INSTAGRAM
Kajti če smo se morda čudili nenavadnim odtenkom šmink, umetelni poslikavi in oblikovanju nohtov, kričeče barvastim trepalnicam, so bila ličila vendar vsakokrat nanesena na obraz. Zdaj pa je najbolj modno platno za ličenje postal – preprost krompir! Ki se lahko s podlago, pudrom, črtalom za ustnice in oči hitro spremeni iz nič kaj opazne gomoljnice v že glamurozno podobo.
image
Korak za korakom pokaže preobrazbo krompirja v skoraj punčkast obraz.

Vsega je kriva ruska lepotna blogerka Elona Balasyan. Bodisi ji lasten obraz za eksperimentiranje ni bil več dovolj bodisi je želela dokazati, da lahko prav vse, tudi krompir, s pravilno uporabo ličil postane čudovito lep, rezultat je enak. Zanetila je hit, ki se bliskovito širi med uporabniki družabnih omrežij, ki med seboj tekmujejo, čigav krompir z nekaj potezami čopiča in gobice za ličenje postane lepši. Nekateri pa njen 15-sekundni video vzamejo kot hitri tečaj pravilnega ličenja.

Brez osnove ni nič. Zato tudi tu začnemo z osnovo, s tekočo podlago, ki jo natančno po celem krompirju razmažemo z gobico. Sledi izris obrvi, s čopičem nanesemo ličilo za veke, s črnim črtalom za oči pa narišemo trepalnice in poudarimo namišljeno veko. Še rdeča šobica in nežen izris nosu. In že krompir postane dekle!
image
Uporabniki družabnih omrežij so ličenje krompirja spremenili v tekmovalni izziv.

A to je bila le Elonina osnova, ki jo drugi spletni umetniki ličenja še nadgrajujejo z morda bolj dramatično izbiro barv ali lepljenjem umetnih trepalnic ... Možnosti so torej skoraj neomejene.
Deli s prijatelji