TAT

Bogataš kradel kure in race

Objavljeno 11. junij 2019 07.42 | Posodobljeno 11. junij 2019 07.42 | Piše: A. P.

Lastnik večnadstropne vile se je znašel v finančnih težavah. Vozil je izjemno dragega beemveja, ni pa imel za gorivo.

Pregrešno dragi avtomobil je bil preveč žejen za njegovo denarnico.
Kitajska policija je obravnavala velikega in premožnega kmeta iz province Sečuan, ki je vaščanom kradel kokoši in race, da si je lahko privoščil gorivo za svojega imenitnega, 257.000 evrov vrednega beemveja.

Policija je že aprila iz več vasi prejemala poročila, da nekdo krade perjad, a ni nihče pričakoval, da je krivec eden od najbogatejših ljudi v okrožju. Živi v večnadstropni vili in vozi luksuzen avtomobil, ko pa je zašel v finančne težave, je začel krasti domače živali, jih rediti na svoji kmetiji in prodajati za bencin.

image
Kokoši in race so začele izginjati aprila. FOTO: Guliver/getty Images
Policija je po prijavah okradenih vaščanov sprožila preiskavo in si ogledala tudi posnetke nadzornih kamer. Na enem so opazili voznika motornega kolesa brez registrskih tablic, ki se je pojavljal v zavetju noči. Potem so opazili motor in mu sledili – pripeljal jih je do hiše tatinskega bogataša. Ker še niso imeli dovolj dokazov, da bi ga aretirali, so ga še naprej opazovali. Ob neki priložnosti so ga poskušali ustaviti na cesti, a jim je s hitrim avtomobilom z lahkoto pobegnil.

Ko so ga poskušali ustaviti na cesti, jim je s hitrim avtomobilom brez težav pobegnil.

»Vozil je luksuzno vozilo, ki je bilo veliko hitrejše od našega, na avtocesti mu nismo bili kos,« je povedal šef policijske postaje mesta Yuan Zhang Hua. K sreči pa se tat ni zavedal, da je njegova hiša prav tako pod nadzorom. Tam so našli motor, s katerim je kradel, in več odtujenih živali. Po soočenju se je 50-letni kmet zlomil in vse priznal. Njegova zgodba je pritegnila veliko pozornosti, saj ne vidimo prav pogosto, da bogataš tako neposredno krade manj premožnim. 
Deli s prijatelji