NEW YORK

Cariniki onemeli, ko so videli, kaj je v kovčku

Čeprav so cariniki vajeni vsega hudega, so na rentgenu onemeli. Lastnik prtljage je zatrjeval, da žival ni njegova.
Fotografija: Obstali so, ko so zagledali njen obris. FOTOGRAFIJI: TWITTER
Odpri galerijo
Obstali so, ko so zagledali njen obris. FOTOGRAFIJI: TWITTER

Cariniki na letališču v New Yorku, sicer vajeni vsega hudega, so ostali brez besed, ko so v enem izmed kovčkov na rentgenu opazili mačko. Lastnik prtljage je zatrjeval, da ni njegova in da je v kovček zašla po nesreči.

Letališki kontroli so se na zaslonu rentgenske naprave pokazali steklenice, kozarci, natikači in obris mačke. Na njihovo presenečenje so, ko so kovček odprli, v njem res našli živo in zdravo oranžno mačko. Čeprav v kovčku ni imela niti veliko prostora niti veliko zraka, je bilo z njo vse v redu. Med poletom bi, navajajo ameriški mediji, najverjetneje poginila.

Zaposleni, ki so mačko odkrili, so bili šokirani. Čeprav vsak dan odkrivajo prepovedane ali nenavadne predmete v prtljagi potnikov – od orožja do brusnične omake –, v njej zelo redko odkrijejo živo žival. Na srečo mačka ni pobegnila, ko so kovček odprli.

Pravi, da ni vedel, da je v kovčku.
Pravi, da ni vedel, da je v kovčku.
Lastnik prtljage je dejal, da mačka ni njegova in da pripada nekomu drugemu v gospodinjstvu. Po njegovih besedah naj bi v kovček zašla sama, pri tem pa naj je ne bi videl nihče – čeprav je njena dlaka celo kukala skozi zadrgo. Očitno je bila njegova razlaga dovolj dobra, saj zaposleni niso obvestili organizacij za varstvo živali. Potnik je svoj polet sicer zamudil, a se mu je uspelo vkrcati naslednji dan – tokrat brez mačke.

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas