NEPRIČAKOVAN PREOBRAT

Brutalna zamenjava vlog: mesar se je lotil prašiča, na koncu jo je skupil sam

Umrl je med neuspešnim poskusom zakola prašiča.
Fotografija: Prašič se je boril za lastno življenje. Fotografija je simbolična. FOTO: Vidic Leon, Delo
Odpri galerijo
Prašič se je boril za lastno življenje. Fotografija je simbolična. FOTO: Vidic Leon, Delo

61-letnega mesarja, ki je delal v klavnici Sheung Shui na severnem obrobju mesta, je podrl prašič, ki se je boril za lastno življenje. Mesar je žival menda poškodoval s sekiro, s katero jo je poskušal usmrtiti, poroča Jutarnji list.

Mesar je namreč ravno nameraval usmrtiti prašiča - na katerega je že streljal z električnim paralizatorjem -, ko se je ta zavedel in ga podrl na tla, pri čemer je bil ta usodno poškodovan.

Nesrečni mesar

Nezavestnega je našel njegov sodelavec. Nesrečni mesar je imel v roki tesanik in rano na levi nogi, so sporočili s policije. Odpeljali so ga v bolnišnico, a so kasneje potrdili njegovo smrt. Policija je sporočila, da vzrok smrti še ni ugotovljen. Z mestnega urada za delo so sporočili, da so uvedli preiskavo.

»Ministrstvo za delo je užaloščeno zaradi smrti omenjene osebe in izreka globoko sožalje njegovi družini,« piše v izjavi.

»V najkrajšem možnem času bomo zaključili preiskavo, da ugotovimo vzrok nesreče, ugotovimo odgovornost dežurnega in predlagamo sanacijske ukrepe. Ukrepali bomo v skladu z zakonom o varstvu pri delu,« je povedal tiskovni predstavnik urada.

Sožalje družini moškega je izrekel tudi mestni oddelek za prehrano in higieno okolja, ki upravlja klavnice živine, poroča Jutarnji list.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije