KOLEDAR

Angležinje izgubile lase, a našle pogum

Objavljeno 11. september 2014 14.12 | Posodobljeno 10. september 2014 14.50 | Piše: A. P.
Tudi plešasta dekleta so lahko zapeljiva in žgečkljiva, dokazujejo bolnice.
Če opazite, da vam lasje močno izpadajo, obiščite zdravnika, saj boste ob hitrem ukrepanju lahko to ustavili.

Koledarji nagic so med Britanci zelo priljubljeni, še posebno ko se pred objektivom razgalijo običajna dekleta iz soseske. Vsake toliko pa dame odvržejo cunjice za dobrodelnost ali podporo oseb v stiski. To velja tudi v primeru letošnje izdaje koledarja PrettyBald, na katerem nastopajo sama plešasta dekleta. Fotografije v koledarju so posvečene podeželju, saj obline nastavljajo v kmečkih hišicah v naravi. Ne manjkata niti hiter avtomobil in za Britance neizogibna čajanka. Na posnetkih ne moremo spregledati lasulj, ki so na krajih, kjer jih navadno ne vidimo.

Osnovni moto tega dobrodelnega koledarja je pokazati, da je plešasto lahko lepo, in tako odpreti oči vsem tistim, ki imajo lase. Plešavost lahko nastane zaradi različnih vzrokov, naj si bo rakavo obolenje, tanjšanje las, brazdanje ali alopekija.

V primeru koledarja PrettyBald vsa dekleta trpijo za alopekijo in zbirajo denar za fundacijo Alopecia UK. »Alopekijo imam že tri leta, a sem se s tem povsem sprijaznila. Brez težav spregovorim o njej, predvsem zaradi tega, ker obstaja odlična mreža podpornih skupin. Številni ljudje, ki sem jih spoznala, zelo trpijo zaradi te bolezni, ki jih nato ovira pri vsakodnevnih opravilih,« se spominja pobudnica plakata Victoria. »Sicer obstaja veliko golih koledarjev, vendar bi težko trdili, da je bil kateri tako zahteven kot naš. Večina deklet se je ob tej priložnosti prvič pojavila v javnosti brez las. Zelo sem ponosna, da nam je uspelo.« Koledar prodajajo na svoji spletni strani za 12 evrov.

Deli s prijatelji