30 LET

TV naš vsakdanji

RTV Ljubljana se je preimenovala v RTV Slovenija malo pred osamosvojitvijo leta 1990.
Fotografija: Leta 1975 je bila v Ljubljani zgrajena stavba Televizije Slovenija na Kolodvorski, nekdaj Ulici Moše Pijade, kamor so se televizijske ekipe preselile iz bližnje radijske stavbe, kjer so gostovale od nastanka Televizije Ljubljana. FOTO: BLAŽ SAMEC
Odpri galerijo
Leta 1975 je bila v Ljubljani zgrajena stavba Televizije Slovenija na Kolodvorski, nekdaj Ulici Moše Pijade, kamor so se televizijske ekipe preselile iz bližnje radijske stavbe, kjer so gostovale od nastanka Televizije Ljubljana. FOTO: BLAŽ SAMEC

RTV Ljubljana se je preimenovala v RTV Slovenija malo pred osamosvojitvijo leta 1990. Televizija je prešla na satelitsko omrežje v letu 1993. V letih 1999 in 2000 so začeli uvajati multimedijske vsebine na uradno spletno stran.
Podatki povedo dovolj. FOTO: SURS
Podatki povedo dovolj. FOTO: SURS

Z osamosvojitvijo je dobival javni zavod vse več konkurence zasebnih TV-hiš, ki pa se ne odlikujejo z veliko lastne produkcije ob začetku dela. Zabave lačno občinstvo množičnega medija televizije je tako v mnogih pogledih zanemarilo svojo potrebo po informiranosti in jo nadomestilo z razvedrilnimi vsebinami. Po osamosvojitvi je nastalo več zelo različnih novih televizij.

image_alt
Še pomnite leto 1991? Pošljite nam svoje spomine in fotografije


Dodajmo, da je imelo v Sloveniji tistega davnega leta 1990 le 10 odstotkov gospodinjstev pomivalni stroj, leta 2018 pa že 62 odstotkov. Za nekatere malo, za druge precej; za nekatere so pač pomivalni stroji poceni, za druge pa še vedno – predragi.

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas