30 LET

Piranskemu Pavletu kradli jastoge

Pregrešno dragi jastogi so dobili noge.
Fotografija: Pregrešno dragi jastogi so dobili noge. FOTO: ROMAN ŠIPIĆ
Odpri galerijo
Pregrešno dragi jastogi so dobili noge. FOTO: ROMAN ŠIPIĆ

V začetku avgusta 1991 so Slovenske novice poročale o smrti 17-letnega Sebastjana Štukleka iz Kopra, ki je umrl zaradi posledic ran, ki jih je dobil v množičnem pretepu sredi Portoroža. Pretepi pa so bili, kot se je takrat vedelo, del uradne folklore tradicionalne Portoroške noči.

Le stran dlje pa so bralci lahko prebrali prispevek o ukradenih jastogih izpred gostilne Pavle v Piranu. »Za zdaj še neznani jastogoman je v dveh nočnih operacijah izpred znane piranske gostilne Pavle odnesel vsega skupaj 42 za na mizo zrelih jastogov in oštirja Pavleta oškodoval za dobrih 25.000 dinarjev. In ker Pavleta ni ravno raznašalo od veselja, da bi še vnaprej brezplačno oskrboval neznanega sladokusca, je sklenil svoj zunanji akvarij z raki ustrezno zavarovati.

image_alt
Še pomnite leto 1991? Pošljite nam svoje spomine in fotografije


Zaščitno nalogo je poveril posadki piransko-portoroške Bamar Navtike, ki ji poveljuje Marino Bajec. Fantje so pljunili v roke, zvarili skupaj dovolj močno rešetko, poskrbeli za baterijo dovolj odpornih ključavnic in izdelek namestili nad gomazečo gastronomsko priljubljeno in astronomsko drago vsebino Pavletovega akvarija,« so pisale Slovenske novice avgusta 1991.

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas