DOBRODELNO

Vsak ima svojo največjo težavo in travmo

Letošnji guverner Zveze Lions klubov Slovenije je Marko Gospodjinački, ki verjame v dobro in to, da je prav vsak lahko dobrodelen. Je poslovnež, dobrotnik in predan partner. Skozi življenje pa ga vodi še nekaj. Marko je namreč budist, ki svoje zaobljube jemlje resno in se trudi, da se to kaže tudi v vsakdanjem življenju.
Fotografija: Slo., Lj., 17.4.2018, Guverner Lions Slovenije Marko Gospodinjački, foto: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Slo., Lj., 17.4.2018, Guverner Lions Slovenije Marko Gospodinjački, foto: Dejan Javornik

S starejšo sestro sta odraščala v običajni delavski družini, oče je bil iz Vojvodine, mama pa zamejka iz Trsta. »Našo družino sta od nekdaj prevevali delavnost in poštenost, v meni pa sta že od mladega tudi velika želja in potreba po harmoniji, prijateljstvu in miru. To se me zelo dotakne,« pravi, »saj ne maram prepiranja. Prišel sem do zaključka, da se kregamo, ker se hočemo strinjati. Ker smo nespretni, iste valovne dolžine včasih ne znamo doseči, zato se prepiramo.«

Pomagati

Tako so ga že od nekdaj motile vse disonance in disharmonije med ljudmi. »Ko sem opazil, kakšne so v družbi, ko je nekaterim ljudem hudo, ker imajo takšno življenje in morda takšno karmo, sem prišel do treh vprašanj: ali je pomoč potrebna, ali lahko oziroma sem zmožen pomagati in ali bom pomagal.« Tretje vprašanje je odločilno, saj gre za človekovo lastno odgovornost in vprašanje volje, lenobe in cone udobja, ker je nekaterim skok na pomoč zelo refleksen, medtem ko drugim seveda ni. Mnogi menijo, da je za vse kriva država in da ni prav, da mi rešujemo njene težave. 

Več si lahko preberete v aktualni številki revije Suzy. 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije