TANDEM

Televizijca odličen tandem pod in nad gladino

Urša in Gregor Trebušak. 
Fotografija: Televizijca sta uživala na potapljaškem safariju v Egiptu.
Odpri galerijo
Televizijca sta uživala na potapljaškem safariju v Egiptu.

Gregor Trebušak in njegova žena Urša sta ljubezen drug do drugega našla v novinarskih vodah, iskrica med njima je namreč preskočila med sodelovanjem v oddaji Svet na Kanalu A, ki jo Gregor vodi še danes. Kmalu sta ugotovila, da sta dober tandem tudi za kamerami, in pred štirimi leti skočila v zakon. No, julija pa sta zaljubljenca skočila še v morske vode.


Navdušena popotnika namreč zelo rada raziskujeta tudi podvodni svet, zato sta se med letošnjim dopustom potopila v Rdeče morje. »Mir pod vodo in izjemno življenje, ki ga drugače kot na 20 metrih pod gladino ne moreš videti ... To je res nekaj posebnega,« pravi Gregor, ki je kot izkušen potapljač nad odkrivanjem morskih globin navdušil tudi Uršo. A hobi, ki mu riše nasmeh na obraz, ga je pripeljal tudi do žalostnih spoznanj.

»Zamisliš se, ko vidiš, da je marsikje po svetu manj živali, da so korale uničene in da je ogromno plastike in smeti,« je voditelj, ki je tudi vnet okoljevarstvenik, razočaran nad tem, kako se je v zadnjem desetletju spremenila podoba morja. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije