TRI DESETLETJA ALENKE GODEC

Svojih let ne morem izbrisati, lahko pa si jih polepšam

Mladostna, iskriva, polna življenjske energije je, pevka z veliko začetnico, a prav nič zvezdniška. Na odru dobi krila, pod njim je zato nasmejana, sproščena, prijazna, izpolnjena. Veliko vlogo pri tem ima družina, katere del je že leto dni tudi iz zavetišča posvojena navihana mešanka, psička Chilly. Ob njej Alenka še posebej zasije.
Fotografija: Alenka Godec
Odpri galerijo
Alenka Godec

Dobili sva se na praznik dela, 1. maja, v Tivoliju. Na našo željo je prišla s psičko Chilly in na krajšem sprehodu in kavi sva sproščeno poklepetali. Le nekaj dni prej je predstavila svojo najnovejšo pesem Zvezda, ki je tudi uvod v koncertno turnejo, s katero bo obeležila letošnji častitljivi jubilej – trideseto obletnico glasbene kariere.

Zvezda napoveduje jubilej

»Da, tako je prišlo, po štirih letih imam nov 'komad'. Tega nisem načrtovala, tako se je zgodilo. Letos je res trideset let, odkar je nastal hit Tvoja in Pop delavnica, na kateri sem nastopila s skupino Cafe. S prijatelji smo se začeli pogovarjati, da bi bilo morda dobro kaj narediti ob tej priložnosti,« začne. »Ko sem bila nekje na poti, mi je Jani Hace poslal osnutek pesmi, ki je zvenel malce posebno, filmsko, meni pa je bila zelo všeč. Že osnutek je klical po irski piščali, ki jo je potem odigral Boštjan Gombač, in izvedbi skupaj z zasedbo. Takoj sem začutila, da bom za besedilo prosila Barbaro Pešut, s katero sva bili že nekaj časa v navezi.
 
Več si lahko preberete v aktualni številki revije Suzy.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije