NEMŠKA SUPERZVEZDA

Slovensko dekle, ki navdušuje na nemških Talentih

Njen uspeh se lahko primerja z najboljšimi filmskimi scenariji. Petindvajsetletna Koprčanka Mia Guček je namreč v zadnjih treh mesecih navdušila gledalce nemškega izbora talentov »Deutschland sucht den Superstar« (DSDS oziroma Nemčija išče superzvezdo.)
Fotografija: Mia ima v Nemčiji vedno več oboževalcev. FOTO: Promocijski material
Odpri galerijo
Mia ima v Nemčiji vedno več oboževalcev. FOTO: Promocijski material

Gre za nemško različico angleškega Pop idola, ki ga na komercialni televiziji RTL pripravljajo že petnajsto leto, od začetka pa je član žirije Dieter Bohlen, nekdaj polovica dueta Modern Talking. In prav Bohlen je vidno navdušen nad Mio, ki se je v Duisburg, nekaj kilometrov severno od Düsseldorfa, preselila decembra 2016. Zanimivo je, da je Mia bolj ali manj neznanka na naši pop sceni. Lani je skupaj z Emirjem Ibrakićem posnela pesem Vzel si bom čas, prej pa igrala v videospotu Žal mi je zasedbe M.A.D. A Koprčanka ima za sabo že precej dolgo glasbeno pot, saj je v glasbeno šolo odšla s petimi leti, na tekmovanjih mladih pianistov doma in v tujini pa je prejela precej zlatih priznanj, zlatih plaket in prvih nagrad.

Mia Guček je s sotekmovalkama nastopila sredi Južne Afrike, kamor so za teden dni preselili oddajo DSDS. FOTO: Promocijski material
Mia Guček je s sotekmovalkama nastopila sredi Južne Afrike, kamor so za teden dni preselili oddajo DSDS. FOTO: Promocijski material

Gučkova za Suzy pojasnjuje, da je odšla v Nemčijo zaradi glasbe: »Moja želja po uspešni pevski karieri je bila vedno zelo močna, a v Sloveniji žal neizpolnljiva. Nemški trg je sicer ogromen in pot do vrha trnjeva, ampak s trdim delom in malo sreče je vse mogoče,« pravi Mia, ki je po selitvi delala kot natakarica v stričevi gostilni. 

Več lahko preberete v aktualni številki revije Suzy. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije