TERAPEVT IN UČITELJ

S shiatsujem sem postal samuraj

Umirjeni zdravilec toplega pogleda je terapevt shiatsuja in nekaterih njegovih vej, od leta 2013 pa tudi certificirani učitelj te japonske masažne tehnike. Po 'uradni' izobrazbi je Jani Golobič diplomirani varstvoslovec, kar nekaj let je služboval v specialni enoti policije, zadnja leta tudi v varnostni službi, je pa prav tako poslovni mojster praktik nevrolingvističnega programiranja.
Fotografija: Jani Golobič, shiatsu terapevt in učitelj ter vodja licencirane šole pri nas.
Foto Polona Pirc
Odpri galerijo
Jani Golobič, shiatsu terapevt in učitelj ter vodja licencirane šole pri nas. Foto Polona Pirc

Čeprav so to navidezno precej nepovezani poklici, so ga z leti izoblikovali v terapevta, ki živi za svoje delo. »Nimam veliko prostega časa, a zvečer sem v sebi miren in izpolnjen. Občasno še dobim ponudbe za delo, ki sem ga opravljal nekoč, a kljub dobremu plačilu ne bi več zamenjal,« pove z mirnim nasmeškom. V zdravilstvu je našel zadoščenje, pa tudi sebe.
Jani med delom. To je tehnika za 'čiščenje' kolka.
Jani med delom. To je tehnika za 'čiščenje' kolka.

Na pot zdravilca je, tako kot večina, stopil po pozitivni lastni izkušnji. »Zaradi bolečin, ki so bile posledice določene situacije na osebnem področju, sem na priporočilo prijatelja, ki sem mu res zaupal, odšel na shiatsu terapijo. Dobil sem zelo dobro terapevtko, res mi je pomagalo, z izboljšanjem so se mi začele dogajati tudi spremembe na ostalih področjih. Kmalu me je začelo zanimati več o tem. Najprej sem naredil prvo stopnjo izobraževanja, potegnilo me je in sledile so vse ostale, po katere pa je bilo treba iti v tujino – do danes, ko znanje že sam predajam drugim,« se spominja začetkov.
Jani in shiatsu. Hara je tudi zadaj. Ta tehika pozitivno vpliva na cirkulacijo, vitalnost in še kaj.
Jani in shiatsu. Hara je tudi zadaj. Ta tehika pozitivno vpliva na cirkulacijo, vitalnost in še kaj.

»Veliko ljudi sem spoznal in potem dobil tudi idejo za šolo pri nas. Zdaj se izobražuje že tretja generacija terapevtov, ki po opravljenem izobraževanju in praksi dobijo licence, s katerimi potem lahko uradno delajo in tudi preživijo, ker so res dobri,« pove. 

Več preberite v reviji Suzy.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije