ZDRAVJE

FOTO: Uspešni kljub bolezni

Zvezdniki in zdravje.
Fotografija: Pamela Anderson je prepričana, da jo je s hepatitisom C okužil nekdanji mož.
Odpri galerijo
Pamela Anderson je prepričana, da jo je s hepatitisom C okužil nekdanji mož.

Zdijo se tako bleščeče popolni, da nikoli ne bi pomislili, da niso stoodstotno zdravi, a nekateri zvezdniki se ali so se v preteklosti spopadali z resnimi zdravstvenimi težavami.

Življenje s sladkorno boleznijo

Pred približno 30 leti se je na snemanju mini serije Living Dolls odvila prava drama: takrat še igralka začetnica Halle Berry (52) je nenadoma padla v komo. Odpeljali so jo v bolnišnico, kjer so ji rešili življenje, zdravniki pa so ugotovili, da je vzrok za težave sladkorna bolezen tipa 1. Igralka, ki je za bolezen izvedela pri 23 letih, je nekoč priznala, da je potrebovala veliko časa, preden je sprejela, da je bolna.
Halle Berry je bolezen odkrila, ko je padla skupaj med snemanjem.
Halle Berry je bolezen odkrila, ko je padla skupaj med snemanjem.

Prav to pa je zvezdnico spodbudilo, da je začela živeti bolj zdravo; vsak vnos alkohola ali sladkarij je namreč opazno vplival na njeno zdravje. Tako že leta ne uživa alkoholnih pijač in se zdravo prehranjuje, zaradi tega pa je videti precej mlajša, kot je v resnici. Ne pozabimo tudi, da je mladostna Halle prvič postala mama pri 42 letih.

S sladkorno boleznijo se bori tudi oskarjevec Tom Hanks (62). Dolgo se je spopadal zgolj z nekoliko povišanim krvnim sladkorjem, nato pa so nezdrav življenjski slog, nenehen stres in nepravilno prehranjevanje naredili svoje. V nasprotju s Halle ima zvezdnik sladkorno bolezen tipa 2, tudi njega pa je diagnoza spodbudila, da je opustil nezdrave navade.

Slepa deklica

Več let je bila ena najbolj iskanih igralk mlajše generacije Mila Kunis (35) skoraj slepa na eno oko. Vzrok delne slepote je bilo vnetje šarenice oziroma iritis. Zvezdnica je dolgo odlašala, a se je naposled le odpravila k specialistu, ki jo je napotil pod nož.
Lepa Mila Kunis je bila dolgo skoraj slepa na eno oko.
Lepa Mila Kunis je bila dolgo skoraj slepa na eno oko.

Po operaciji leta 2010 se ji je z vstavljeno umetno lečo vid popolnoma popravil, kljub temu pa se je na vse pretege trudila, da bi bolezen, ki jo je prestala, ostala skrivnost.

Hepatitis C

Ikoni televizijske uspešnice Obalna straža Pameli Anderson (51) so diagnozo hepatitis C postavili leta 2002. Igralka meni, da se je z nalezljivo boleznijo okužila v devetdesetih letih, ko sta si s tedanjim soprogom dala ustvariti tetovaži z eno samo iglo.
Pamela Anderson je prepričana, da jo je s hepatitisom C okužil nekdanji mož.
Pamela Anderson je prepričana, da jo je s hepatitisom C okužil nekdanji mož.

Zvezdnica se je zdravila skoraj 13 let, nato pa se je z novim eksperimentalnim pristopom k zdravljenju dokončno rešila nevarnih virusov.

Neusmiljeni Parkinson

Igralec Michael J. Fox (57) je o svoji zdravstveni tegobi prvič spregovoril leta 1998. Razkril je, da so mu nevrološko bolezen, ki sčasoma vodi v nezmožnost gibanja, diagnosticirali v začetku devetdesetih let. K zdravniku se je takrat odpravil zaradi podrhtavanja mezinca. Napoved strokovnjaka ni bila optimistična: igralcu je dejal, da ima pred seboj le še 10 let aktivnega življenja.
Michael J. Fox se je, ko je parkinsonova bolezen začela kazati zobe, posvetil sinhronizacijam.
Michael J. Fox se je, ko je parkinsonova bolezen začela kazati zobe, posvetil sinhronizacijam.

Ko je izvedel, kako je z njim, si je zvezdnik franšize Nazaj v prihodnost vzel daljši premor v karieri in vse sile usmeril v svoje zdravje. V tem času je napisal tri biografske knjige, v katerih je podrobno opisal življenje s parkinsonovo boleznijo. Ustanovil je tudi poseben dobrodelni sklad, prek katerega mu je uspelo zbrati več kot 300 milijonov evrov za raziskave te bolezni.

Rak na koži

Kdo bi si mislil, da Hugha Jackmana (50) in Khloe Kardashian (34) druži podobna usoda: oba sta prestala hudo bolezen, kožnega raka. Filmski volkodlak je od leta 2013, ko so mu postavili diagnozo, prestal šest operacij in več kemoterapij. Resničnostna zvezdnica je prebolela milejšo obliko bolezni, zaradi znamenja, ki se je razraslo, so ji odstranili 20 centimetrov kože na hrbtu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije