ZDRAVA KOŽA

Resnica o popoldanskem počitku in ličilih

Kadar oči zaprete le za nekaj minut, se vam ni treba obremenjevati.
Fotografija: Tudi med popoldanskim počitkom se koža obnavlja. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Tudi med popoldanskim počitkom se koža obnavlja. FOTO: Thinkstock

Nedvomno veste, da je spanje z ličili velika napaka. Če ste zvečer utrujeni in se vam ne ljubi temeljito očistiti obraza, sta pač lenoba in površnost poplačani z izrazitejšimi gubicami in nadležnimi mozolji. Kaj pa če popoldne le za nekaj minut zatisnete oči in si privoščite tako blagodejen popoldanski počitek? Bi si tudi tedaj morali z obraza odstraniti vso navlako? Na to odgovarja dermatologinja Brittney Danberry.

Spanec za lepoto

Začnimo z dobro vestjo: spanec je koristen koži. »Med počitkom se koža spočije in obnovi. Zato je pomembno, da si vsako noč privoščite dovolj spanja in da tedaj, ko za to res nimate možnosti in priložnosti, pomanjkanje spanca nadomestite s popoldanskim počitkom. Ali si ga privoščite v vsakem primeru. Tudi po njem je koža videti kot prerojena. Če boste zatisnili oči le za 15 do 20 minut, lahko prihranite čistilne robčke ali čistilno mleko. Če pa boste počivali dlje, je pametno pred tem odstraniti ličila. Daljši počitek z ličili na obrazu spodbudi nastanek gubic in mozoljev.«

Zakaj?

Kadar spite ali počivate z ličili, je koža bolj izpostavljena prostim radikalom. Poleg tega ličila med spanjem iz kože črpajo vlago in zamašijo kožne pore. Ob tem se na površini obraza kopiči umazanija, ki ste ji izpostavljeni čez dan, prav to bo morali pred počitkom odstraniti, sicer ovira regenerativne procese v polti.

Če si počitek privoščite le občasno in pri tem pozabite na čiščenje obraza, brez skrbi. Če pa kakšno kitico ali dve prespite vsak dan, poskrbite, da boste imeli na dosegu rok vsaj čistilne robčke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije