PIJAČA ŠTEVILKA ENA

Potrebujemo predvsem vodo

Voda bi morala biti sploh v toplih mesecih pijača številka ena, a žal jo mnogi raje nadomestijo s sladkanimi in gaziranimi pijačami ter celo alkoholom.
Fotografija: Voda je gorivo za mišice, podpora utrujenim mišicam, odlično očiščevalno sredstvo in še marsikaj! FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Voda je gorivo za mišice, podpora utrujenim mišicam, odlično očiščevalno sredstvo in še marsikaj! FOTO: Getty Images

Okoli šestdeset odstotkov telesa sestavlja voda, zato je uživanje zadostne količine te tekočine ključno za ohranjanje zdravega ravnovesje, uravnavanje telesne temperature, presnovo in še kaj. Vsako poletje torej velja osvežiti znanje o pomenu vode za človekov organizem – voda ni le nujno sredstvo za preprečevanje dehidracije v vročinskem valu, potrebujemo jo vsak dan, in to veliko. Pa si poglejmo!

Za čisto telo

Voda je pravo gorivo za mišice: znojenje in napor črpata tekočino iz njih, kar spodbuja utrujenost telesa, zato za dodatno energijo pri zmerni rekreaciji ne potrebujemo posebnih preparatov – le dovolj vode. Ni skrivnost, da je voda tudi odlično lepotilno sredstvo, saj splakuje toksine iz telesa in tako preprečuje vnetja, zamašene pore, pojav aken … Skratka, čisto telo, čista koža!
Voda lahko spodbuja izgubo odvečne teže, in to povsem preprosto: nedovoljene prigrizke nadomestimo s kozarcem vode in se tako za silo napolnimo. V poletnem času nam zagotovo ne bo nič manjkalo!

Za koncentracijo

Tudi delovanje ledvic je v veliki meri odvisno od količine zaužite vode: te mora biti dovolj, da uspešno odplaknejo nesnago. Voda pomaga do večje koncentracije in je pomembna opora utrujenim očem: ko ste torej zaspani pred računalniškim zaslonom, namesto kave spijte vodo!

Za dodatno energijo pri zmerni rekreaciji ne potrebujemo posebnih preparatov, le dovolj vode. FOTO: Getty Images/Istockphoto
Za dodatno energijo pri zmerni rekreaciji ne potrebujemo posebnih preparatov, le dovolj vode. FOTO: Getty Images/Istockphoto

In še, voda je velika zaveznica prebave, zato ji sploh v poletnem času, ko ne manjka piknikov na prostem in najrazličnejših prigrizkov, naklonimo več pozornosti kakor običajno. Tudi med potovanjem na tuje se na preizkušnji zanesljivo znajde prav prebava, zato je nujno, da jo podpiramo z zadostno količino vode, obenem pa nam ta pomaga premagovati tudi morebitno slabost.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije