IZJEMNA MOČ

Pet najmočnejših naravnih antibiotikov

Narava je bogata z darovi, ki so močnejši od bakterijskih okužb.
 
Fotografija: Med in česen sta močna naravna antibiotika. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Med in česen sta močna naravna antibiotika. FOTO: Thinkstock

Obstajajo povsem naravna živila, ki so lahko pri preprečevanju in zdravljenju bakterijskih okužb v veliko pomoč. Poskrbite, da bodo v času, ko so različna obolenja pogosta, čim večkrat na jedilniku tista, ki se ponašajo z naravno antibiotično močjo.

Česen

V pekočih strokih je snov alicin, ki uničuje stafilokoke, streptokoke in druge povzročitelje bakterijskih okužb. Česen je najučinkovitejši surov. Za preventivo bi na dan morali zaužiti dva njegova stroka, v namen zdravljenja pa jih jedem dodati štiri.

Brusnica

Brusnice preprečujejo kopičenje bakterij na stenah sluznic. Najpogosteje jih je mogoče najti v vlogi preprečevanja in zdravljenja okužb sečil, zlasti tistih, ki jih povzroča bakterija E-coli. Dnevno bi v namen preventive morali zaužiti kozarec ali dva nesladkanega soka brusnic. Zlasti je ta priporočljiv za vse, ki so dovzetni za omenjene okužbe.

Med

Antibiotične moči medu so znane že dolga stoletja. Odličen je pri preprečevanju bolezni dihal in najučinkovitejši, kadar za zaščito zdravja pol ure pred jedjo zaužijete žlico tega čebeljega izdelka.

Zelje

Zelje vsebuje veliko vitamina C in je tudi močan naravni antibiotik. To najbolj velja za kislo zelje, saj se njegove protibakterijske moči med fermentacijo povečajo.

Origano

Znana začimba premore zdravilno moč. Zaradi v zelenih listkih prisotnih antibakterijskih snovi, med katerimi je na prvem mestu karvakrol, je najučinkovitejši pri preprečevanju bolezni prebavil.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije