Predstavitvena informacija

Naravno čiščenje črevesa – kot s krtačko!

Več let nepravilnega prehranjevanja, premalo gibanja in preveč stresa se kaže v nabiranju strupenih oblog na stenah prebavnega trakta. Zaradi tega se prebava upočasni, strupi pa prehajajo v krvni obtok.
 
Fotografija: FOTO: Gpointstudio Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Gpointstudio Getty Images/istockphoto

Če ste razdražljivi, utrujeni in imate glavobole, hkrati pa ne odvajate redno, je prišel čas, da očistite svoje črevo. Zdrav človek naj bi namreč odvajal enkrat na dan in ne redkeje kot na tri dni. Kadar ne odvajamo več kot tri dni oziroma odvajamo trdo blato in na stranišču preživimo več kot 10 minut, govorimo o zaprtju.


Po podatkih iz lekarn ljudje ob zaprtosti najpogosteje posežejo po sintetičnih odvajalih. Ti so hitra, a ne dolgoročna rešitev, saj lahko težave poslabšajo ali celo vodijo v odvisnost in do bolehanja za sindromom lenega črevesja.

Namesto da posežemo po sintetikih, se čiščenja telesa lotimo na naraven način. Z več gibanja, dovolj zaužitih tekočin in pravilno prehrano – tako, ki spodbuja prebavo.

FOTO: Aamulya Getty Images/istockphoto
FOTO: Aamulya Getty Images/istockphoto

Stročnice, ovseni kosmiči, laneno seme, polnozrnat ali ržen kruh in testenine, kivi, pomaranče, grozdje, hruške, artičoke, ohrovt, zelje, prebiotiki in mineralna voda z veliko magnezija. Najpomembnejše pri tem so vlaknine, saj v stiku z vodo ustvarijo naraven gel, ki potuje po prebavnem traktu in nase veže obloge in strupene snovi. Blato postane mehkejše in lažje odvajamo. Najbogatejša in najbolj cenjena vlaknina je psilium.

FOTO: Sanofarm
FOTO: Sanofarm


psylliox sanofarm FOTO: Sanofarm
psylliox sanofarm FOTO: Sanofarm

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije