DOBRO JUTRO

Jutranja rutina za uspešen dan

Že zjutraj je mogoče poskrbeti, da boste ves dan zbrani zlahka premagali vse naloge.
Fotografija: Nekaj vaj za dobro jutro in dober dan. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Nekaj vaj za dobro jutro in dober dan. FOTO: Thinkstock

Jutranja rutina pomembno vpliva na male sive celice, zato takoj, ko se zbudite, poskrbite, da bodo možgani dobro delovali ves dan. Ni vam treba ob šestih zjutraj reševati križank, dovolj bo, če boste v svoje jutro umestili tri preproste stvari, in sicer ...

Zmerno vadbo

Med spanjem se delovanje organizma umiri, nekatere telesne funkcije se povsem ustavijo. Počasneje ponoči deluje tudi srčno-žilni sistem. Da bi se hitreje pripravili na nov dan, ga spodbudite z nekaj vajami. Najprej se dobro pretegnite, nato naredite nekaj raztezalnih vaj. Po njih se boste takoj počutili bolje, saj boste pospešili pretok krvi po telesu, v možgane bo prišlo več kisika ter hranljivih snovi, zato bodo lažje bodo kos vsem nalogam, s katerimi se bodo soočali čez dan.

Malo branja

To je najpreprostejši način za usvajanje vedno novih informaciji, saj branje krepi možganske povezave in s tem zagotavlja boljše delovanje malih sivih celic. Časopisni članek, prispevek na spletu, kar koli, kar vam bo zagotovilo novo znanje in okrepilo miselne sposobnosti.

Pravo glasbo

Ko pripravljate zajtrk, se ličite, oblačite, prhate, si zavrtite priljubljeno glasbo. Ob njej se boste sprostili, si zagotovili zvrhano mero elana in ob tem spodbudili delovanje možganov.

Že po nekaj dneh upoštevanja teh nasvetov boste opazili, da lažje premagujete vse, kar vam prinašajo dnevi, saj boste bolj spočiti in se boste brez težav osredotočili na vse naloge.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije