NEZVESTOBA

Zaposleni v teh poklicih najpogosteje varajo

Očitno poklic ne vpliva le na to, koliko se steče v denarnico, temveč je na njegovi podlagi mogoče določiti tudi možnost prešuštva.
Fotografija: Za zaposlene v nekaterih poklicih je prepovedan sadež zelo mamljiv. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Za zaposlene v nekaterih poklicih je prepovedan sadež zelo mamljiv. FOTO: Thinkstock

Na spletnem portalu Ashley Madison, ki je namenjen vsem, ki se želijo zabavati zunaj zakona, so izvedli zanimivo raziskavo, na podlagi njenih izsledkov pa zapisali, da zaposleni v nekaterih poklicih prešuštvujejo pogosteje. V študijo so vključili več kot 1000 uporabnikov.

Od dna proti vrhu

Zaposleni v kulturi, umetnosti in politiki so se znašli na zadnjem mestu. Le en odstotek uporabnikov omenjene strani si kruh služi na teh področjih. Delovna mesta na področju marketinga, socialnega dela in storitvenih dejavnosti zahtevajo dobre komunikacijske sposobnosti, s tem pa se poveča možnost za prevaro. Štirje odstotki tistih, ki na spletni strani iščejo dodatno zabavo, je zaposlenih v omenjenih dejavnostih. ​Še več prešuštnikov dela na področju finančnega poslovanja in izobraževanja. Med uporabniki spletne strani Ashley Madison je osem odstotkov žensk in devet odstotkov moških zaposlenih v finančnem sektorju, štirje odstotki obeh pa na področju izobraževanja. Podjetniki so prav tako pogosto na drugi strani plota. Kar 15 odstotkov prešuštnikov se dokazuje v podjetniških vodah.

Najvišja mesta

Visoko so se znašli računalniški strokovnjaki in tudi zaposleni v medicini. 23 odstotkov žensk, zaposlenih na področju medicine, uporablja za mnoge sporno spletno stran. Neslavno prvo mesto pa zavzemajo poklici, povezani s prodajo, trgovino in gradbeništvom. Zaposleni v teh najpogosteje skočijo čez plot, saj je med iskalci tovrstne zabave kar 29 odstotkov moških, zaposlenih v omenjenih sektorjih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije