ZADREGA

Zakaj njegov penis smrdi?

O tem noče nihče govoriti.
Fotografija: Neprijetni vonj moškega spolnega organa največkrat ni povezan z resnimi bolezenskimi stanji. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Neprijetni vonj moškega spolnega organa največkrat ni povezan z resnimi bolezenskimi stanji. FOTO: Thinkstock

Obstaja zadrega, o kateri noče nihče spregovoriti na glas. O njej molčijo tudi intimni partnerji. Kajti če dobro veste, da vaš dragi skrbi zase, da se redno prha in je pozoren na svojo higieno, njegov penis pa ima kljub temu neprijeten vonj, vas najbrž bega, zakaj.

Nič hudega

Specifični, neprijetni vonj moškega spolnega organa je lahko znak nekaterih bolezni, pojasnjujejo urologi, a večkrat ni povezan z resnimi bolezenskimi stanji. V večini primerov je zgolj posledica neprimernega izbora spodnjega perila. V sintetičnih in ozkih spodnjicah do intimnih organov pride premalo zraka, koža na penisu zato ne more dihati, na njej se zadržuje vlaga, ta ustvarja odlične razmere za množenje bakterij, ki se na moškem spolnem organu hranijo z ostanki znoja in urina. Posledica je neprijeten vonj.

Rešitev je na moč preprosta

Spodnje perilo iz 100-odstotnega bombaža, ki ni preozko in omogoča kroženje zraka, je najboljše za svežino in zdravje intimnih predelov. Protibakterijska mila za umivanje niso potrebna, je pa priporočljivo med prhanjem dobro umiti vse pregibe okoli penisa in organ sam, pomaga urejanje sramnih dlačic, predvsem pa je treba po prhanju obrisati in povsem posušiti penis, da se ne bodo bakterije pretirano razmnoževale.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije