POZOR

Seks na prvem zmenku zamegli presojo

Še en odgovor, zakaj je s seksom bolje malo počakati.
Fotografija: Smeh in lahkotne teme za uspešen prvi zmenek. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Smeh in lahkotne teme za uspešen prvi zmenek. FOTO: Thinkstock

Nikar na prvem zmenku ne skočite med rjuhe, saj to lahko povsem zamegli vašo presojo o tem, ali se je z nekom pametno še naprej videvati ali ne, so strokovnjaki za razmerja zapisali v knjigi z naslovom 100 nasvetov za prvi zmenek (100 first date tips).

Četudi vam telo govori drugače, se zadržite take oblike spoznavanja. Prav tako na prvem zmenku ne govorite o tem, da bi radi spoznali njegove (njene) starše ter ne razpredajte, da v drugi strani vidite povsem verjetnega kandidata za resno zvezo, kajti vse to nakazuje, da se vam preveč mudi, kar je lahko velika ovira za nadaljnje spoznavanje.

Nasmeh za uspeh

Ne pozabite se ob prvem srečanju smejati. »Nasmeh sprošča ozračje in spodbuja pozitivno vzdušje. Da bi oba uživala še bolj, tudi tistega, ki sedi z vami, spodbudite k smehu. Povejte smešno zgodbico, šalo, kar koli, kar bi ga lahko zabavalo. Ne bodite preresni, ne zaslišujte preveč in vzdržujte se pogovorov o resnih temah, ki bi lahko zbudile nelagodje. Vse skupaj naj bo sproščeno in zabavno. Previdno tudi z alkoholom. Kakšen kozarček naj bo, pretiravanje pa vsekakor ni na mestu. Sogovornika ne prekinjajte med govorjenjem, saj nočete izpasti nevljudni,« še opozarjajo avtorji in moškim svetujejo, naj za zapeljevanje uporabijo svoj glas, ki naj bo globok ter ne visok in otročji. Prav tak je v ženskih očeh velik ne.

Moški, pripravite se

Pred prvim zmenkom poskušajte o njej najti vsaj nekaj informacij in na podlagi tega, kar ima rada, predlagajte idealen zmenek. Je športnica? Ne boste zgrešili s tekmo. Ima rada živali? Odlična ideja v tem primeru je živalski vrt.

Jasna pričakovanja

Kot še dodajajo avtorji, je pred prvim zmenkom treba vedeti, kaj pričakujete in kaj si želite. Dolgo zvezo ali le kratko zabavo? Nepošteno bi bilo namreč zavajati drugo stran. 

In najpomembnejše zanjo in zanj: po razhodu s prvim zmenkom počakajte, da prebolite nekdanjo zvezo, kajti v nasprotnem primeru bo odnos z nekom, s katerim boste šli na izlet, kosilo ali večerjo, že vnaprej obsojen na propad, ne glede na to, kako vam je tisti (tista) s katerim ste, všeč.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije