NASVETI

Sedem stopničk do zaporednih orgazmov

Štiri ali pet vrhuncev med enim odnosom je povsem dosegljiv cilj.
Fotografija: Zaporedni orgazmi so dosegljivi vsem. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Zaporedni orgazmi so dosegljivi vsem. FOTO: Thinkstock

Kot je povedala strokovnjakinja za holistični seks, Kim Anami, so ženskam zaporedni orgazmi na dosegu roke. »Imela sem stranko, ki je med spolnimi odnosi redno doživljala od 30 do 40 vrhuncev. Morda je to res nekoliko ekstremno, a od štiri do pet zaporednih orgazmov je povsem dosegljiv cilj za tako rekoč vsako pripadnico nežnejšega spola,« je povedala Anamijeva in dodala, da se z leti možnost za zaporedne orgazme povečuje, saj ženska vse bolj spoznava svoje telo in načine, ki ga pripeljejo do orgazma. »V štiridesetih so zaporedni orgazmi veliko verjetnejši kot v dvajsetih, nikoli pa niso izvzeti.«

Če boste upoštevali naslednjih sedem korakov, bodo ti dosegljivi tudi vam.

Usmerite misli

Vse se začne v glavi. Usmerite svoje misli v užitek in se osredotočite na trenutek. Sprostite se in odmislite vse ostalo. »Visoka stopnja sproščenosti je prvi korak do pravega užitka in tudi do zaporednih orgazmov,« je povedala strokovnjakinja.

Upočasnite partnerja

Povprečen moški za doseganje orgazma potrebuje od tri do sedem minut. Pri ženskah je zadeva nekoliko daljša. Običajno ženske za orgazem potrebujejo od deset do dvajset minut, zato ga opomnite, naj najprej poskrbi za vaš užitek, šele nato za svojega, in ga nekoliko ustavite če menite, da je sam tik pred eksplozijo.

Naj bo velikodušen

Pravi ljubimec se trudi, da bi svojo ljubimko pripeljali do užitka, povprečni ženski pa je neprijetno ob dejstvu, da je vsa njegova erotična pozornost namenjena njej. Če ste med njimi tudi sami, se mu raje prepustite in samo uživajte.

Dajte mu nekaj navodil

Sam le težko prepozna, kaj vam je resnično všeč in katera pot ne vodi do pravega cilja, zato je pomembno, da z njim odkrito komunicirate ter mu nakazujete ali poveste, kdaj zadeve počne tako, kot vam je všeč, in kdaj ni ravno najbolj spreten.

Pazite na dihanje

Po prvem orgazmu dihajte globoko. Med močnim vzburjenjem po navadi začnete dihati hitreje in plitveje, prav s tem pa se oropate možnosti, da bi doživeli zaporedne vrhunce.

Dodatna stimulacija je pomembna

Tudi po penetraciji ne pozabite na klitoris. Lahko ga stimulirate sami ali to prepustite njemu. V časopisu Clinical Anatomy objavljena študija je le ena od mnogih, ki so dokazale, da pri večini žensk zgolj penetracija za orgazem ni dovolj. Treba je dodatna stimulacija.

Ohranita povezanost

Za zaporedne orgazme je pomembna tudi mentalna povezanost s partnerjem. Ohranjanje očesnega stika, usklajeno dihanje ter pohvale z ene in druge strani naj bodo zato prisotni skozi večino odnosa. Z njimi bosta dovzetnejša za občutke drug drugega in boste lažje okušali tisto, kar se vam je zdelo nemogoče. Torej, zaporedne orgazme.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije