RESNICA

S kom, kdaj in zakaj ljudje varajo

Ne drži, da so prešuštniki vedno nesrečni v zvezah in da moški varajo pogosteje od žensk.
Fotografija: Večina se v afero spusti z nekom, ki ga pozna. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Večina se v afero spusti z nekom, ki ga pozna. FOTO: Thinkstock

Večina meni, da so moški pogosteje nezvesti kot ženske. A to je le mit. Številne raziskave so namreč dokazale, da čez plot skačejo oboji in med številom prešuštnikov glede na spol tako rekoč ni razlike. Razlika pa je drugje: ženske so večkrat nezveste, ker želijo zapolniti čustveno praznino, moški pa, ker hočejo zadovoljiti fizične potrebe. Obstajajo še druge zanimivosti o prešuštnikih, ki jih je dobro poznati.

V razmerjih niso vedno nesrečni

Tudi sami ste najbrž pomislili, da najpogosteje varajo tisti, ki so v zvezah nezadovoljni in nesrečni. A to ni pravilo. Kot so namreč v svoji raziskavi odkrili znanstveniki z univerze Rutgers, je 56 odstotkov moških in 34 odstotkov žensk, ki so deležni te izkušnje, v svojih zvezah na splošno povsem srečnih in zadovoljnih.

Ženske pogosteje varajo v plodnih dnevih

Dejstvo je, da pri ženskah med ovulacijo naraste libido. Prav zato je, po prepričanju strokovnjakov in glede na dokazana dejstva, tedaj največ možnosti, da bodo skočile čez plot.

Običajno varajo z nekom, ki ga poznajo

Številne na to temo opravljene študije so pokazale, da se večina v afero spusti z nekom, ki ga pozna. Kar v 85 odstotkih je predmet poželenja sodelavec, sodelavka, prijatelj, prijateljica ali soseda. In prav zato zadeva tedaj, ko pride na plan, prevaranega še bolj boli, kot če bi šlo za naključni izlet za eno noč z neznancem oziroma neznanko.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije