Pravilo šestih minut za dober seks

Obstaja pravilo, ki ga je v prid dobrega seksa pametno upoštevati.
Fotografija: Predigra naj traja vsaj šest minut. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Predigra naj traja vsaj šest minut. FOTO: Thinkstock

Za predigro si vzemite vsaj šest minut. Zlasti če ste v heteroseksualni zvezi, svetuje The Sun, ki svoje priporočilo utemeljuje s podatki kanadske raziskave, ki je vključevala 1.500 posameznikov. Njeni izsledki jasno pričajo, da so tisti, ki si za predigro vzamejo čas, zadovoljnejši s svojim spolnim življenjem od onih, ki do glavnega dejanja pridejo (pre)hitro.

Tudi moški

In največje presenečenje: predigra poti do užitka ne tlakuje le ženskam, temveč tudi moškim. Večina sodelujočih pripadnikov močnejšega spola je namreč povedala, da v njej uživajo, čeprav lahko orgazem doživijo brez uvodnega dejanja. 

Vsaj šest minut

Izvajalci študije, ki jo je naročilo kanadsko podjetje za izdelavo kondomov, sicer trdijo, da daljša kot je predigra, boljši je seks, a kot navaja seksologinja Robin Milhausen z univerze Guelphu, naj bi ta trajala vsaj šest minut.

»To je res preprost način za izboljšanje intimnega akta,« je povedala profesorica in nanizala še en dejavnik, ki dviga njegovo kakovost. To pa je razvajanje po njem. Omenjena raziskava je namreč pokazala še, da je 56 odstotkov moških in 55 odstotkov žensk zadovoljnejših, če se po konkretni akciji še nekaj minut razvajajo v objemu partnerja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije