VONJAVA

Pozabite na parfume, to je vonj, ki se mu moški ne morejo upreti

Čeprav prisegate na umetne vonjave, vam privlačnost zagotavlja vonj, ki vam ga je podarila mati narava.
Fotografija: Čutilo voha ima pri izbiri partnerja ključno vlogo. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Čutilo voha ima pri izbiri partnerja ključno vlogo. FOTO: Thinkstock

Morda je slišati neverjetno, a nos ima pri iskanju idealnega partnerja ključno vlogo. Naravni vonj, ki ga nekdo oddaja, namreč podzavesti druge strani sporoča, ali je primeren za naključno srečanje ali za resno zvezo. Pomembna sta videz in značaj, vendar tudi vonj posameznika, ki pa je največkrat prikrit z umetnimi dišavami. Preden torej na svoje telo nanesete bogate parfume, tistemu, ki vam je všeč, dopustite, da s svojim nosom spozna, ali ste zanj res pravi.

Odgovor se skriva v feromonih

Človeško telo proizvaja feromone. To so snovi, katerih naloga je prebuditi primarne vzgibe za posamezna dejanja, in imajo posebno, za vsako osebo značilno aromo. Moški jo podzavestno zaznajo in na njeni podlagi analizirajo, ali jim je ženska všeč ali ne ter kakšno vlogo bi ji namenili v svojem življenju.

Bistvo pogosto ostane skrito

​Ob pretirani uporabi parfumov in drugih dišav je naravni vonj skrit, s tem pa potencialnega partnerja oropate možnosti presoje, kako se v resnici ujemata. Prav v tem se skriva eden od odgovorov na vprašanje, zakaj moški ne marajo pretiravanja s parfumi, temveč jim ljubša naravna nota telesa. Vsaj v fazi spoznavanja je ta ključna. Ko ugotovita, da se ujemata, pa je kapljica parfuma sprejemljiva, a poudarek je na primerni količini.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije