BREZ ZADREGE

Odgovori na vprašanja o spolnosti, ki si jih ne upate zastaviti

Čeprav je zadrega ob njih povsem neupravičena.
Fotografija: Obstajajo vprašanja, ki vzbujajo nemalo zadrege in jih zato ni prav lahko zastaviti. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Obstajajo vprašanja, ki vzbujajo nemalo zadrege in jih zato ni prav lahko zastaviti. FOTO: Thinkstock

Pravijo, da neumnih vprašanj ni. Obstajajo pa taka, ki ostajajo zamolčana, saj vzbujajo nemalo zadrege in jih zato ni prav lahko ubesediti. Zlasti če so povezana s spolnim življenjem. Katerih pet bi morali pogumno zastaviti, čeprav vam res ni do tega?

»Se bo analna odprtina po analnem seksu razširila?«

Mišica na analni odprtini je močna in se ne sprosti hitro. Čeprav je po analnem spolnem odnosu prisoten občutek, da se zadeve niso vrnile na prvotno mesto, brez skrbi. Mišica se bo, morda ne takoj, a zagotovo, vrnila v prvotno stanje.

»Je nehigienično lizati anus? Se lahko pri tem okužimo s katero od bolezni?«

Telesna higiena bi dandanes morala biti samoumevna. Vsi deli telesa so prekriti z bakterijami, tako anus kot vagina in ušesa, a te so zdravju povsem neškodljive. Vendar, kot rečeno, vse je odvisno od higiene. Ob rednem prhanju in odsotnosti spolnih bolezni tako početje zdravja ne ogroža.

»Včasih sem vzburjena, nisem pa vlažna. Je to normalno?«

Povsem normalno. Vlažnost vagine ni odvisna le od vzburjenosti, temveč tudi o prehrane, menstrualnega ciklusa, tekočine, ki jo vnašate v telo. Suhost vagine je torej kompleksen pojav, rešitev pa prinaša dober lubrikant.

»Včasih sanjam o seksu z drugim. Bi mu to morala povedati?«

Vaše sanje nimajo nobene povezave z resničnimi občutki in seksi sanje, v katerih ni glavni igralec vaš dragi, so neškodljive. Niste nenormalni, ne pomenijo, da ga ne ljubite, v resnici niso razlog za skrb, pravijo psihologi.

»Moje notranje sramne ustnice kukajo izza velikih. Je to normalno?«

Povsem normalno. Vsaka vagina in vsake sramne ustnice so drugačne. Če so vaše notranje daljše od zunanjih, ste samo ena od mnogih pripadnic nežnejšega spola, pri katerih je zadeva enaka in prav nič neobičajna.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije