ZMOTNO

Moški, to žensk ne osreči

Moški bi na različne načine radi razveselili svoje življenjske sopotnice, a velikokrat ne ravnajo prav.
Fotografija: Nadzor ni dobra popotnica za zdrav odnos. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Nadzor ni dobra popotnica za zdrav odnos. FOTO: Thinkstock

Veliko je dejanj, ki naj bi izkazovale ljubezen in naklonjenost, a vse žal ne dosežejo cilja. »Nekatere od gest, s katerimi želijo moški razveseliti svoje življenjske sopotnice, imajo ravno nasproten učinek,« je povedala psihologinja Alicia Clark. Kje ga moški najpogosteje polomijo?

Kupovanje nakita

Večina žensk obožuje nakit, to je res. Zakaj potem razočaranje ob takšnem darilu? »Nakit je zelo široka kategorija. Okusi žensk so različni in podarjeno jim mora resnično biti všeč,« je povedala strokovnjakinja za medosebne odnose Tracy Thomas. Če kos nakita ni premišljeno izbran, partner ženski sporoča, da ne ve, kaj ji je všeč, in se ne potrudi dovolj zanjo.

Reševanje njenih težav

Pustimo polomljene omarice in pokvarjeno pipo v kuhinji. Vsaka bo vesela, če bo njen dragi poskrbel za takšne zadrege. A ko gre za težave v službi, odnosih z drugimi ali podobne neprijetnosti, ona tedaj, ko njemu pripoveduje o njih, ne pričakuje predlogov in rešitev, ampak bi rada samo razumevanje in pozornost, opozarja psihoterapevtka Vinita Mehta. »Ko pripoveduje o sporu s prijateljico ali šefom, tega ne počne zato, ker potrebuje nasvet, temveč bi si rada le olajšala dušo.«

Zasipanje z darovi

Ogrlica po njenem okusu za obletnico in vrtnica za valentinovo sta sprejemljivi, stalno zasipanje s takšnimi in drugačnimi darili pa ne. Več razlogov je, zakaj ženskam to ni všeč. Eden od njih je, da lahko v takšnem obnašanju prepoznajo potrebo po nadzoru, hkrati pa se jim lahko zazdi, da morajo moškim vračati v enaki meri. In nobena ne želi biti v razmerju korak ali celo dva za svojim izbrancem.

Obisk pod prho brez povabila

Ne glede na to, kakšno mnenje ima o seksu pod prho, če ji komaj uspe, da si vzame 20 minut za prhanje, britje nog in umivanje las, bi to želela opraviti v miru. »Fizični prostor je pomembna komponenta v odnosu,« meni Clarkova. »Zato se pred obiskom pod prho raje prepričajte, ali se oba strinjata s crkljanjem pod tekočo vodo. V nasprotnem primeru sicer vroča poteza z vaše strani v njenih očeh ne bo videti takšna.«

Pretirana skrb in preverjanje

»Ona je odrasla ženska, ki ve, kaj je prav in kaj ne, ter zna poskrbeti zase. Zato se s pretirano skrbnostjo zagotovo ne boste približali njenemu srcu. Prav tako ne z nadzorom in neskončnimi vprašanj, kje je bila, s kom je bila, kaj je počela ... Kajti čeprav ji zatrjujete, da vas zanima, ker jo imate radi, bo ona to doumela kot pretiran nadzor, ta pa nikoli ni dobra popotnica za zrel odnos,« opozarja Mehtova.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije