POZOR

Ljudje, ki najpogosteje varajo

Čeprav ni mogoče z gotovostjo napovedati, kdo bo varal in kdo bo zvest, obstajajo moški in ženske, za katere znanost pravi, da bodo prej od drugih skočili čez plot.
Fotografija: Tiste, ki vstopajo v novo desetletje svojega življenja, pogosto zamika prepovedan sadež. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Tiste, ki vstopajo v novo desetletje svojega življenja, pogosto zamika prepovedan sadež. FOTO: Thinkstock

Bodimo odkriti: nihče noče razmerja s prešuštnikom, hkrati je skoraj nemogoče prepoznati, ali bo tisti, ki mu podarite srce, res zvest. A če gre verjeti znanosti, obstajajo znaki, ki morda ne napovedujejo najboljšega scenarija. Kateri tipi osebnosti, pri katerih letih in katerih poklicev najpogosteje skočijo čez plot?

Posamezniki, katerih starost se konča z devet

Je vaš dragi star 29 let? Odprite oči. Publikacija Proceedings of the Natural Academy of Sciences predstavlja raziskavo, ki dokazuje, da tiste, ki vstopajo v novo desetletje življenja, najpogosteje zamika prepovedan sadež. Zakaj? Ker pri starosti 29, 39, 49 in tako naprej prihajajo na nekakšno prelomnico življenja in bi radi staro zaključili v slogu. Še en dokaz: od osmih milijonov moških, ki obiskujejo spletno stran Ashley Madison, namenjeno iskanju zabave zunaj partnerske zveze ali zakona, je skoraj milijon starih 29, 39, 49 ali 59 let.

Visoki moški

Študija spletne britanske strani za zunajzakonsko zabavo IllicitEncounters.com je ugotovila, da moški, visoki 178 centimetrov ali več, dvakrat pogosteje skočijo čez plot od tistih nižje rasti.

Ljubitelji rokenrola

Pred njimi vas je svarila mati in svoj lonček pristavlja znanost: druga raziskava iste spletne strani je prav tako pokazala, da 41 odstotkov prešuštnikov posluša rokovsko glasbo. In najzvestejši partnerji? Ljubitelji repa.

Informatiki

Naj vas njihova zatopljenost v delo in hipijevska očala ne preslepijo tedaj, ko vam posodabljajo računalnik. Ti fantje so tihe vode in ne ravno zvesti, so odkrili snovalci spletne strani Ashley Madison.

Francozi

Res je malo nerealno pričakovati, da bi bili pregovorno najboljši ljubimci zvesti. Vino, sir in ljubezen, pravi znanost. V raziskavi podjetja Lelo, ki se ukvarja z izdelavo in prodajo luksuznih spolnih igračk ter je proučevala posteljne navade po svetu, je 75 odstotkov Francozov priznalo, da so že bili nezvesti.

Zapravljivke

Tipična obiskovalka spletne strani Ashley Madison je obsedena z nakupi. Več kot tretjina v raziskavi sodelujočih žensk je priznala, da se ne morejo upreti lepim čevljem in ličilom, 27 odstotkov ima skrivne kreditne kartice in najljubša znamka: Banana republika.

Učiteljice

Še en zanimiv podatek spletne strani Ashley Madison: tipična prešuštnica je po poklicu učiteljica. Očitno nekdo potrebuje lekcijo. Samo ne kličite tehnične podpore.

Uporabniki twitterja

Tudi spletna omrežja vplivajo na zvestobo. Sicer to ni skrivnost, so pa v raziskavi na univerzi Missouri ugotovili, da največkrat varajo uporabniki twitterja. Večkrat ga nekdo uporablja, večja je verjetnost, da bo nezvest.

Blondinke

So blodnike res deležne več zabave? Kar zadeva varanja, očitno. Anketa spletne strani CheaterVille.com je namreč pokazala, da ima 42 odstotkov prešuštnic svetle lase. In katere so najzvestejše? V tej isti anketi se je izkazalo tudi, da je nezvestih samo 11 odstotkov črnolask.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije