MAMLJIVO

Leta, ko moške in ženske najpogosteje zamika varanje

V določenem obdobju življenja so skoki čez plot verjetnejši.
Fotografija: Obstaja starost, ko so skoki čez plot najmamljivejši. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Obstaja starost, ko so skoki čez plot najmamljivejši. FOTO: Thinkstock

Kot je pokazala raziskava enega od britanskih portalov za iskanje sorodne duše Ashley Madison z več kot milijon uporabniki, obstajajo leta, ko je prevara najbolj verjetna.

Življenjska prelomnica

Kritična starost je, kot navajajo strokovnjaki, 39 let. To pojasnjujejo z dejstvom, da prav ta leta za mnoge pomenijo življenjsko prelomnico: nekateri vstopajo v krizo srednjih let, vsi pa se oklepajo mladosti ali iščejo nove razburljivosti v življenju.

Poizvedba je v resnici pokazala, da so kritični vsi zaključki dekad, torej da so skoki čez plot najverjetnejši pri starostih 19, 29, 39, 49 let. Je pa res, da so najpogostejši pri 39, sledi 49 in na tretjem mestu je starost 29.

Še o vzrokih

»Naša raziskava je pokazala, da nekateri varajo zgolj zato, da bi pritegnili pozornost partnerja. Drugi pogosti vzrok za varanje je maščevanje. Če ste v preteklosti prevarali partnerja, je velika verjetnost, da bo ta pri tej starosti vrnil udarec,« je povedal tiskovni predstavnik omenjene strani in dodal, da so ljudje v poletnih mesecih za 25 odstotkov bolj naklonjeni aferam kot v drugih delih leta.

Pet najpogostejših vzrokov za prevaro

  • dolgočasje v postelji
  • ponujena priložnost
  • dolgočasje v odnosu na sploh
  • ponovno vzpostavljanje stikov z nekdanjimi ljubeznimi prek družabnih omrežij
  • želja po spremembi

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije