ZMENKI

Kako pogosti naj bodo prvi zmenki

Treba si je zagotoviti čas in se čustveno pripraviti na srečanje.
Fotografija: Vakodnevni zmenki niso recept za uspeh zveze. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Vakodnevni zmenki niso recept za uspeh zveze. FOTO: Thinkstock

Pari, ki so komaj začeli zvezo, ne bi smeli pretiravati s količino skupno preživetega časa, pravijo strokovnjaki. Čeprav v zgodnji fazi razmerja želimo z objektom poželenja preživeti vsak trenutek, to ni ravno pametna ideja.

Zakaj ne?

Scott Carroll, doktor psihiatrije, je prepričan, da je ključ do uspešnega začetka in nadaljevanja zveze v redkejših srečanjih. Količina teh ne bi smela preseči dva zmenka tedensko.
Kot trdi Carroll, bi si morali zagotoviti dovolj časa ter se na zmenek čustveno pripraviti. Treba je namreč biti soočen s svojimi najglobljimi željami, ki se skrivajo v podzavesti in ki tedaj, ko obnašanje v družbi ljubljene osebe nadvladujeta adrenalin in vzburjenje, ne pridejo do izraza. 
Globlji občutki so pomembni, saj omogočajo jasnejši pogled na odnos in tudi na težave, ki se sicer lahko pojavijo kasneje v zvezi. Kot na podlagi izkušenj z delom s pari zatrjuje Carroll, razmerja najpogosteje propadejo prav zato, ker se zaljubljencem preveč mudi v naročje drug drugega.

Čustva na prvem mestu

Čeprav se nekateri videvajo vsak dan, to po njegovem mnenju ni recept za uspeh. Kratkotrajne ločitve povečujejo željo po srečanjih, hkrati pa omogočajo, da se partnerja povežeta tudi na čustveni ravni, ne samo na fizični, kar poveča možnosti za srečno zvezo. Prepogosta, intenzivna srečanja, zlasti če so fizične narave, čustvene potrebe puščajo ob strani.

»Pomanjkanje čustvene povezanosti, ki bi se morala razviti na začetku odnosa, ustvarja iluzijo intimnosti, sčasoma, ko začetno navdušenje mine, pa pari spoznajo, da jih je povezovala zgolj fizična privlačnost, kar še zdaleč ni dovolj,« priporočila o redkejših srečanjih utemeljuje strokovnjak.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije