POMOČ

Hrana za boljši seks

Vsaka pomoč lahko pride prav.
Fotografija: Nekatera živila obljubljajo boljši seks. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Nekatera živila obljubljajo boljši seks. FOTO: Thinkstock

Nekatera živila že od nekdaj slovijo po svojemu pozitivnem učinku na libido. Slavni ljubimec Casanova je vsak dan pojedel 50 ostrig, ki naj bi mu pomagale pri njegovih podvigih v postelji. A ne le ostrige, tudi druga živila zaradi svojih učinkov pozitivno vplivajo na spolno moč in izvedbo v postelji. Na prvih mestih so naslednja.

Granatno jabolko

To je simbol grške boginje ljubezni Afrodite. Legenda pravi, da je prav ona posadila prvi grm tega sadeža. Kako pa pripomore k boljši spolnosti? Sok granatnega jabolka v telesu poveča nastanek dušikovega oksida, ki zagotavlja prožnost krvnih žil in s tem pripomore k boljšemu pretoku krvi po telesu. Prav dober krvni pretok je ključen za delovanje spolnih organov.

Ostrige

Od nekdaj se ponašajo z vlogo afrodiziaka. Upravičeno, saj vsebujejo velike količine cinka in beljakovin ter v telesu spodbujajo nastanek testosterona. Poleg tega pozitivno vplivajo na sproščanje dopamina, ki je nepogrešljiv za dobro delovanje središč za spolno vzburjenje v možganih.

Avokado

Še eno živilo za dobro spolno moč. Predvsem po zaslugi v njem prisotnih maščobnih kislin in vitamina E, ki pozitivno vplivajo na nastajanje testosterona in omogočajo dober krvni pretok. Že Azteki so verjeli, da je ta plod odličen za moško spolno moč, saj po obliki spominja na testise.

Fige

Grki za fige pravijo, da so plod ljubezni, oboževala jih je Kleopatra, znano pa je, da so zaradi visoke vsebnosti aminokislin nepogrešljive za dober libido moških in žensk.

Banane

Sloves hrane poželenja jih med drugim spremlja zaradi njihove falične oblije. V resnici na spolno moč vplivajo pozitivno, saj vsebujejo veliko kalija, ki sodi med ključne minerale za proizvodnjo spolnih hormonov. Poleg tega banane vsebujejo bromelain, ki povečujejo libido in manjša tveganje za pojav impotence pri moških.

Čokolada

Romantična in tudi erotična sladica. Vsebuje feniletilamin, anandamid in serotonin. Vse te snovi so znane po tem, da izboljšujejo razpoloženje ter pozitivno vplivajo na libido. Da jo je mogoče na različne načine vključiti v spolne igrice, najbrž ni treba posebej poudarjati.

Lubenica

Zakaj je lubenica dobra za libido in spolno moč? Zaradi snovi citrulin. Ta širi krvne žile in podobno kot viagra zagotavlja optimalen dotok krvi v spolne organe.

Mandlji

Že od antičnih civilizacij slovijo kot močni afrodiziak. Ti erotični oreščki vsebujejo magnezij in vitamin E, ki povečujeta spolno željo in vzdržljivost.

Med

Kelti so se pred poročno nočjo sladkali z njim in se tako pripravili na potrditev zakona. Tudi Perzijci so z njim krepili spolno moč. Med v resnici pozitivno vpliva na poželenje in vzdržljivost, predvsem po zaslugi velike količine bora in vitaminov B-kompleksa, ki uravnavajo raven estrogena in testosterona v organizmu.

Rdeče vino

Požirek ali dva pred ključnim dogodkom prav tako krepi libido. Predvsem zaradi etanola, ki se v njem nahaja. Ta snov vpliva na hipotalamus, ki upravlja številne telesne funkcije, kot so lakota, nastajanje hormonov, uravnavanje temperature in tudi spolna moč. Seveda so ti učinki prisotni ob zmernih količinah, ob pretiravanju pa libido zaradi opojne kapljice lahko upade.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije