RECEPT

Ste že poskusili solato s hruškami?

Sočne hruške popestrijo sladke in slane jedi, dodamo jih v pisano solato, spečemo v pečici ali skuhamo.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Špinača, zlasti mlada, je slastna v solati. Okus bo nekaj posebnega, saj se nežna špinača, grenki radič, intenzivni sir s plesnijo, sladka hruška, odlično dopolnjujejo, za nameček pa dodamo še sladko-kiselkaste suhe brusnice. Prelijemo z oljčnim oljem in po želji jabolčnim kisom.

Za ta recept uporabimo zrele, vendar še čvrste hruške. Hruške s sirom najdemo še v enem zanimivem receptu: na pol prerezane spečemo v pečici, dodamo jim mehko rikoto, med in orehe. Pečene hruške so izvrstna sladica, dodamo jim lahko še kepico sladoleda in stepeno smetano. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije