SUPER IDEJA

Sladko-kisli piščanec z ananasom

Ananas se pogosto pojavi v azijskih jedeh; s sladkastim in svežim okusom da jedem, tudi mesnim, poseben pečat.
Fotografija: Piščanec v ananasovi omaki z rižem FOTO: Thinkstock Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Piščanec v ananasovi omaki z rižem FOTO: Thinkstock Getty Images/istockphoto

Ananas je sadje, ki si ga pri nas privoščimo surovo ali iz konzerve. S slednjim je manj dela, saj je že narezan na kocke ali kolobarje in ga ni treba lupiti. Poleg tega ga imamo lahko zmeraj v zalogi, če se nam zahoče na hitro pripraviti kakšno sladico ali ga pojemo kot kompot. Najdemo ga v številnih receptih, odličen je pečen ali flambiran, če mu dodamo še kepico sladoleda in smetane in vse skupaj potresemo z mandljevimi lističi, bo sladica popolna.
Uporabimo ga lahko tudi kot dodatek zelenjavnim ali mesnim jedem. Za piščančje nabodalo ga damo med koščke mesa, priložimo ga k pečenki ali mesu v omaki. Ananas je tudi pogosta sestavina jedi iz azijskih kuhinj, tako v mesnih kot v sladicah, tokrat v sladko-kisli omaki.

 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije