KUHARSKI TALENT

Recept Jake Martinčiča: obrnjena jabolčna pita

Mladi kuhar se bo uril pri slovenskih chefih.
Fotografija: Jed
Odpri galerijo
Jed

Še ne 22-letni Jaka Martinčič iz okolice Ljubljane v prestolnici obiskuje biotehniški izobraževalni center. Je prvi slovenski mladi kuharski talent, ki bo poleg hrvaške študentke Ane Mucić v prihodnjih mesecih dobil priložnost, da svoje znanje oplemeniti pri petih chefih, ki so v desetletju ustvarjali posebne paštete, zbrane pod imenom argeta exclusive.

Jaka Martinčič. FOTO: Marko Feist
Jaka Martinčič. FOTO: Marko Feist
Jaka Martinčič se bo lahko uril pri slovenskih chefih Luki Koširju (njegovo kuhinjo že spoznava), Tomažu Kavčiču in Janezu Bratovžu, pri Alessandru Gavagni na italijanski strani Brd ter pri hrvaških Teu Fernetichu in Nikoli Tadijanoviću. Že zdaj pa dobro pozna delo chefa Jakoba Pintarja (TaBar), ki ga je kulinarični vodnik Gault & Millau pred kratkim razglasil za mladega talenta leta 2020: »On je moj prvi pravi mentor.«

Jaka Martinčič je ta teden za Okuse pripravil preprosto jesensko sladico: odločil se je za obrnjeno jabolčno pito!


Mladi kuhar Jaka Martinčič je pripravil obrnjrno jabolčno pito, restavracija KULT316,  Ljubljana, 29.11.2019. Foto: Marko Feist
Mladi kuhar Jaka Martinčič je pripravil obrnjrno jabolčno pito, restavracija KULT316, Ljubljana, 29.11.2019. Foto: Marko Feist


Mladi kuhar Jaka Martinčič je pripravil obrnjrno jabolčno pito, restavracija KULT316,  Ljubljana, 29.11.2019. Foto: Marko Feist
Mladi kuhar Jaka Martinčič je pripravil obrnjrno jabolčno pito, restavracija KULT316, Ljubljana, 29.11.2019. Foto: Marko Feist

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije