OKUSI

Paprika na tisoč in en način

Poletja še ni konec: podaljšajte si ga s slastnimi jedmi iz paprik.
Fotografija: FOTOGRAFIJE: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTOGRAFIJE: Guliver/Getty Images

Jeste lahko surove, kuhane, pečene, polnjene ... Prav na slednje verjetno pomisli večina, kadar omenimo to priljubljeno zelenjavo. Seveda govorimo o paprikah. Različic je nešteto, glavna razlika je kajpak v nadevu, ki ga lahko naredimo iz mesa in kombiniramo z rižem, te so najpogostejše na naših krožnikih, izvrstna je tudi kombinacija zelenjave in žit, jedem da dodatno polnost okusa sir, denimo ementaler ali grojer, ljubitelji ostrejših okusov bodo dodali feferon. Iz paprike lahko skuhate tudi slastno juho, okusno solato ali pa z njimi obložite (mini) pice ... Prepustite se domišljiji in paprike pripravite po svoje. Če ne marate eksperimentirati, pa vam rade volje pomagamo z nekaj odličnimi recepti.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije