RECEPT

Kremna juha

Redkvica je užitna cela, tudi zelenje lahko nasekljamo in stresemo v solato ali z njim obogatimo juho.
Fotografija: FOTO: Guliver/Thinkstock
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Thinkstock

Redkvice so ena prvih spomladanskih vrtnin, ki jih sejemo in pobiramo na domačem vrtu. Marsikdo jih ne mara, če so preveč pekoče, a ravno ostrina jih dela privlačne. Običajno jih uživamo presne, pogosto so sestavina zelenjavnih pa tudi ribjih namazov, dobro se ujamejo z jogurtom. Seveda jih pogosto uporabimo kot dekoracijo najrazličnejših jedi: iz lepih rdečih kroglic lahko izrežemo zanimive oblike, ki bodo popestrile narezek, narežemo pa jih tudi v pisano solato. Užitno in uporabno je tudi zelenje, saj ga lahko nasekljamo in dodamo sveže v zelenjavo ali jogurtov preliv.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije