RECEPT

Franc Roškar razkril odličen recept za piščančjo obaro

Sommelierka Mira Šemić k tej jedi priporoča polno zaokroženo belo vino, še boljša izbira pa je sveži suhi rose.
Fotografija: Piščančja obara
Odpri galerijo
Piščančja obara

"Saj vam povem recept, a vseh skrivnosti pa kot pravi kuhar le ne morem izdati," se je nasmehnil Franc Roškar. Na začetku tega tedna smo ga, takole nasmejanega, ujeli na dvorišču minoritskega samostana na Ptuju. Pred njim je bil kotliček, v katerem se je grela piščančja obara. In to ne katera koli, temveč zmagovalna, kajti na lanski Obarjadi je pometla s konkurenco. Za tiste, ki niste s Ptuja: Obarjada je že več kot desetletje pomemben člen karnevalskega rajanja, hkrati pa je »največji humanitarni, družabni, kulinarični in karnevalski dogodek na prostem v okviru delovanja vseh Lions klubov v Sloveniji in širše«. Prav danes, v soboto dopoldne, bo Obarjada in z njo vred kakih 5000 obiskovalcev zasedlo dvorišče minoritskega samostana. Tokrat se bo na tekmovanju pomerili 22 ekip – vsaka bo prispevala donacijo, svoje pa bodo pristavili še obiskovalci. Ko bo denar zbran, bo Lions klub Ptuj pomagal tistim družinam, ki pomoč potrebujejo. Lani je slavila ekipa Taluma, ki jo je do zmage pripeljal kuhar Franc Roškar. Naj bo njegov recept okusen uvod v pustno rajanje!


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije