Traktorizacija vinogradništva (FOTO)

Na veronskem sejmu Fieragricola so predstavili tudi nove sadjarsko-vinogradniške traktorje.
Fotografija: New Holland ima v proizvodnem programu samovozne kombajne za grozdje. Model braud 9090 L ima 129 kW (175 KM) motor po standardu ECE R 120. V osnovi je namenjen za spravilo grozdja. Ko pa se mu sname sklope za obiranje grozdja, se nanj lahko pritrdi druge priključke in lahko deluje vse leto. Na sliki ima pripet večvrstni francoski pršilnik berthoud cruis'air s cevnimi usmerjevalniki škropiva in zraka. FOTOgrafije: Tomaž Poje
Odpri galerijo
New Holland ima v proizvodnem programu samovozne kombajne za grozdje. Model braud 9090 L ima 129 kW (175 KM) motor po standardu ECE R 120. V osnovi je namenjen za spravilo grozdja. Ko pa se mu sname sklope za obiranje grozdja, se nanj lahko pritrdi druge priključke in lahko deluje vse leto. Na sliki ima pripet večvrstni francoski pršilnik berthoud cruis'air s cevnimi usmerjevalniki škropiva in zraka. FOTOgrafije: Tomaž Poje

Na sejmu kmetijske tehnike Fieragricola v Veroni konec januarja so veliko pozornosti namenili sadjarsko-vinogradniški tehniki, saj so imeli za te stroje namenjeno posebno halo.


Pripravili so številne praktične predstavitve strojev za varstvo vinogradov in za obdelavo tal v trajnih nasadih. O sadjarstvu in vinogradništvu je potekalo tudi več strokovnih konferenc.

Traktorji, ki se uporabljajo v trajnih nasadih (sadjarstvu in vinogradništvu), imajo nekaj posebnosti. Zaradi majhne medvrstne razdalje vinograda ali sadovnjaka morajo biti ozkokolotečni. Zaradi tega so omejene njihove dimenzije.


Omejena pa je tudi njihova moč, ki gre dandanes tja do 110 konjskih moči. Ozkokolotečni traktorji pogosto delajo tudi na nagibu. Nekaj posebnosti prikazujemo na slikah. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije