RAZTEGLJIVA JE

Ste že videli brezkolesno prikolico?

Raztegljivo prikolico obesimo na vlečno kljuko, lahko pa jo uporabljamo tudi samostojno.
Fotografija: Prikolica brez koles FOTO: hitchhotel.com
Odpri galerijo
Prikolica brez koles FOTO: hitchhotel.com

Ljudje radi potujemo. Nekateri zraven radi kampiramo, saj ni lepšega, kot da se zjutraj zbudiš in stopiš v naravo. A kampiranje ima tudi malce manj prijetne strani: postavljanje šotora zna biti zamudno opravilo, manevriranje prikolice med borovci ni mačji kašelj, avtodom pa je sicer praktičen, a precej drag špas.

Vse to so imeli v mislih v ekipi Hitch Hotel, ki je razvila brezkolesno prikolico hitch hotel expandable wheel-less trailer. Prikolico dimenzij 175 x 86 x 127 cm, ki tehta okoli 110 kg, preprosto namontiramo na vlečno kljuko (primerne nosilnosti, seveda), vanjo lahko naložimo še okoli 50 kilogramov tovora. Ko uporabnik najde primerno mesto za kampiranje, jo enostavno raztegne do dolžine 223,5 cm (priložene so nogice), v njej pa je skoraj štiri kubike prostora, kar je dovolj celo za tri odrasle osebe.

Proizvodnja po uspešni kampanji na platformi za množično financiranje Kickstarter (zbrali so 30 tisočakov več od zastavljenega cilja, 100.000 dolarjev) se bo začela avgusta, tako da bodo prvi naročniki prikolice prejeli že septembra. Cena v predprodaji je znašala okoli 3000 dolarjev (dobrih 2500 evrov), v redni prodaji pa bo nekaj stotakov dražja. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije