NEGA

Šest najboljših nasvetov za vzdrževanje telovadnih copat

Da bodo čim dlje služili svojemu namenu, jim zagotovite primerno nego.
Fotografija: S primerno nego bodo vaši telovadni copati dolgo kot novi. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
S primerno nego bodo vaši telovadni copati dolgo kot novi. FOTO: Thinkstock

Z nekaj preprostimi koraki bodo vaši telovadni copati dolgo kot novi. Ne glede na to, kakšne barve so in s kakšnim namenom jih radi obujete. Poglejte torej, kako priljubljeno obutev pravilno negovati ter vzdrževati.

Impregnirajte jih

Preden jih prvič obujete, jih natrite s kremo za impregnacijo. Tako ne bodo le vaša stopala v njih zaščitena pred vlago, temveč bo tanek sloj preprečil tudi, da bi se umazanija, s katero pridejo v stik med hojo, zažrla v njihovo notranjost in jo boste zato zlahka očistili. Po vsakem čiščenju pa ne pozabite na impregnacijo.

Madeže odstranjujte sproti

Z manjšo ščetko (primerna je tudi odslužena zobna) z njih redno odstranjujte še tako majhne madeže. S primernim pripomočkom boste zlahka očistili le del obutve, na katerem je umazanija.

Izkoristite vlažne robčke

Robčki, ki jih sicer uporabljate za odstranjevanje ličil, se odlično obnesejo tudi pri čiščenju gladke površine superg.

Globinsko čiščenje po potrebi

Če so vaši telovadni copati močno umazani, iz jedilne sode, nekaj kapljic detergenta za pomivanje posode in vode izdelajte pasto, jo nanesite na ščetko in z njo zdrgnite obutev. Pasta naj ne bo pregosta, na koncu pa obutev temeljito splaknite s čisto vodo.

Operite vezalke

Tudi te se umažejo in najlažje jih boste očistili tako, da jih boste odstranili iz obutve, namočili v vodi z dodatkom pralnega praška, položili v vrečko za pranje občutljivega perila in oprali v pralnem stroju.

Izkoristite pomivalni stroj

Med premetavanjem po bobnu pralnega stroja se telovadni copati hitro uničijo, zato jih je bolje prati v tistem, ki je namenjen pomivanju posode. Platnene (ne usnjenih) položite na zgornjo rešetko in stroj vključite pri najnižji možni temperaturi. Po pranju bodo v resnici kot novi in predvsem nepoškodovani.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije