POČUTJE

Predmeti, zaradi katerih ste slabe volje

Suho cvetje in okvarjene naprave v dom prinašajo negativno energijo in s tem slabo počutje.
Fotografija: Prvo pravilo feng šuja se glasi: brez odvečne krame. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Prvo pravilo feng šuja se glasi: brez odvečne krame. FOTO: Thinkstock

Stara kitajska filozofija feng šuj nas uči, kako v dom priklicati pozitivno energijo. Prvi in najpomembnejši nasvet, ki ga ponuja, je, da okolja nikoli ne obremenjujete z nepotrebnimi predmeti. Poglejte, česa se morate v prid boljšemu počutju še danes znebiti.

Starega, uvelega, suhega in umetnega cvetja

Rastline simbolizirajo napredek in rast. A vse to zagotavljajo le, če so sveže in zdrave, v nasprotnem primeru napredek in razvoj zavirajo. Zato odstranite suhe in odmrle lončnice, potrgajte suhe listke in cvetove na tistih, ki bodo ostale, izpraznite vaze z uvelimi šopki, odstranite suho cvetje in se znebite plastičnega. V vaze postavite sveže cvetlice in uživajte ob pogledu nanje ter v energiji, ki jih oddajajo.

Nedelujočih naprav

Strokovnjaki za feng šuj menijo, da električni aparati predstavljajo moč, vendar le, če delujejo. Če so okvarjeni in nefunkcionalni, v življenje prinašajo težave z zdravjem, spodbujajo propade zvez in zavirajo napredovanje pri delu. Če jih imate, jih popravite ali zavrzite.

Živil s pretečenim rokom uporabnosti

Rok uporabnosti živil je po feng šuju še ena pomembna postavka. Hrana namreč simbolizira sposobnost dajanja ter sprejemanja ljubezni. Če je v vaši shrambi taka s pretečenim rokom, tvegate, da boste v odnose s svojimi bližnjimi vnesli nemir. Po čiščenju shrambe in hladilnika boste nedvomno začutili skladnost in harmonijo. Tudi zdravila in kozmetika s pretečenim rokom uporabnosti nimajo v vaših predalih česa iskati, saj onemogočajo sproščanje, hkrati lahko ob uporabi pomenijo nevarnost za zdravje.

Določenih fotografij

Za konec še fotografije. Tiste, ki imajo na podzavest močan negativen vpliv, nimajo v dosegu vaših oči česa iskati. Pomembno je zato, da ne shranjujete fotografij bivših ljubezni in propadlih zvez. Zlasti jih ne imejte na vidnih mestih. Pospravite jih v škatle, te pa odnesite v klet ali na podstrešje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije