POČUTJE

Pet malenkosti, ki v dom prinašajo (ne)srečo

Zakaj si ne bi pomagali s pravimi barvami in detajli?
Fotografija: S pravimi detajli je v dom mogoče priklicati srečo. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
S pravimi detajli je v dom mogoče priklicati srečo. FOTO: Thinkstock

Imate kdaj občutek, da vas spremlja nesreča? Poglejte dobro svoj dom, kajti morda je prav tisto, kar vas v njem obkroža, krivo za vašo smolo. Kaj v vaše življenje prinaša slabo energijo in s tem nesrečo?

Proti postelji obrnjeno ogledalo

Če ponoči ne morete spati, v spalnici pa imate ogledalo, je po feng šuju za slab spanec krivo prav to. Zaradi energije, ki se od odsevne površine odbija, ste vso noč nemirni, budni in zaskrbljeni. Izogibajte se predvsem postavitvi ogledala ob ali nad posteljo. Ogledalo v spalnici slabo vpliva tudi na zvezo. Če v njem med ležanjem v postelji vidita svoji podobi, je prisoten občutek, da se v vajin partnerski odnos vpleta tretja oseba, kar vnaša nemir in napetost v razmerje.

Črna vrata

Barvo vhodnih vrat je najboljše prilagoditi strani neba, proti kateri so obrnjena.  Črna so primerna le, če gledajo proti severu, v vseh drugih primerih v dom prinašajo nesrečo.

Rastline s trnjem

Za vse ostre, zašiljene predmete velja, da v domu spodbujajo kopičenje negativne energije, zato se jim raje izogibajte. Tudi kaktusi ne vplivajo najbolje na srečo.

Koledar na napačnem mestu

Kadar je koledar obešen na vhodnih vratih, ponazarja minljivost življenja in negativno vpliva na življenjsko dobo stanovalcev.

Slika brodoloma

Ta ustvarja nemir, saj vpliva na kopičenje negativne energije med štirimi stenami. 

Kaj pa vam lahko pomaga k pozitivni energiji in s tem k sreči?

Sveže cvetje

Postavite šopek s svežim cvetjem na vidno mesto in sreča vas ne bo obšla. Pazite le, da boste izbrali cvetje brez trnja in da boste uvelo vselej nadomeščali s svežim.

Obarvana vrata

Če so obrnjena proti jugu, naj bodo rdeča ali oranžna. Če gledajo proti severu, črna ali modra. Za vrata, ki so obrnjena proti zahodu, sta najboljši siva ali bela barva, če gledajo proti vzhodu, bodo srečo prinesla rjava ali zelena.

Razporeditev pohištva

Feng šuj svetuje krožno postavljeno pohištvo, saj takšna postavitev pripomore k pretoku energije. Prav tako velja, da srečo prinaša postelja, ki je na vrata spalnice postavljena diagonalno.

Podkev

Številne kulture verjamejo, da nad vrati obešena podkev prinaša srečo. A obrnjena mora biti navzgor, saj tako sreča ostane v domu. Če je obrnjena navzdol, bo padla na tla in odšla skozi vrata. 

Lovilec sanj

Obešen v spalnici varuje tiste, ki v njej spijo, pred nočnimi morami in negativno energijo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije