RAZSTAVA PSOV

Pasji lepotci na ogled

Ta konec tedna si bomo še zadnjič letos lahko ogledali razstave psov – dve mednarodni in tri specialne državne; v Šempetru pri Gorici pričakujejo 170 pasem.
Fotografija: V ringu se morata znati primerno obnašati tako pes kot njegov vodnik. FOTO: Sibil Slejko
Odpri galerijo
V ringu se morata znati primerno obnašati tako pes kot njegov vodnik. FOTO: Sibil Slejko

Zadnje letošnje kinološke prireditve bodo že tradicionalno na Primorskem. Športni kinološki klub Vrtojba 10. in 11. novembra organizira mednarodni razstavi psov vseh pasem CACIB Šempeter 2018 in CACIB Vrtojba 2018.
V soboto bodo tudi specialne razstave rotvajlerjev, velikih pasem in molosov ter nemških dog.
V soboto bodo tudi specialne razstave rotvajlerjev, velikih pasem in molosov ter nemških dog.

Pasji lepotci, ki jih bodo razstavljavci v Šempeter pri Gorici (Športni center HIT) pripeljali iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Rusije, Češke, Slovaške, Nemčije, Monaka, Srbije, Madžarske, Švice, Francije, Bosne in Hercegovine, Švedske, Črne gore, Velike Britanije, z Malte, iz Bolgarije, Nizozemske, Danske, Španije, Finske, Irske pa tudi daljne Japonske, bodo tako v soboto kot v nedeljo obiskovalcem na ogled med 9. in 17. uro.

Vodja prireditev Hari Arčon in strokovna vodja prireditev Tatjana Urek sta povedala, da pričakujejo 1800 razstavnih psov 170 pasem, ki jih bo ocenjevala skupina mednarodno uveljavljenih sodnikov iz Slovenije, Srbije, Italije, Francije, Irske, Hrvaške, Belgije, Brazilije, Nemčije, Nizozemske, Slovaške, Švedske in Japonske.
Pomembna je tudi oprava vodnika, ne le urejenost psa.
Pomembna je tudi oprava vodnika, ne le urejenost psa.

Na pasjih razstavah, posebno mednarodnih, pogosto vidimo predstavnike zelo redkih pasem, ki jih mednarodna kinološka zveza še ni priznala. Med takšnimi bosta v Šempetru zastopana jakutska lajka in veliki dvobarvni koder.


Zmagovalce razstav (torej najlepše mladiče, najmlajše pse, veterane, pasje pare in vzrejne skupine), ki bodo sodnike najbolj prepričali s svojo lepoto, popolnostjo in podobnostjo s standardom, bodo oba dneva razglasili ob 15.30, ogledali pa si jih bomo v uro in pol dolgem mimohodu, česar ne velja zamuditi. V soboto in nedeljo ob 14.30 bodo na vrsti najmlajši vodniki (junior handling – mlajša (9−12 let) in starejša skupina (13−17 let)), ki se bodo predstavili v vodenju psa v razstavnem krogu po likih, ki jih zahteva sodnik.


Tri specialne razstave na državni ravni bodo v soboto. Ob 10. uri bo razstava rotvajlerjev, ki jo organizira Klub ljubiteljev rottweillerjev Slovenije. Ob 16. uri se bosta začeli razstavi velikih pasem in molosov (organizator Slovenski klub za velike pasme in molose) ter nemških dog (Slovenski klub za nemške doge). 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije