MEHKOBA

Kako poskrbeti za vedno mehke brisače

Izognite se napakam, s katerimi počasi uničujete njihova vlakna.
Fotografija: S pravilno nego bodo brisače dolgo mehke in nežne. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
S pravilno nego bodo brisače dolgo mehke in nežne. FOTO: Thinkstock

Nedvomno si želite, da bi vaše brisače, za katere ste odšteli lep kupček denarja, čim dlje ostale mehke. Na žalost se pogosto zgodi, da že po nekaj pranjih postanejo trde in grobe. Največkrat ste za to krivi sami, saj medtem ko skrbite za njihovo čistočo, delate nekatere napake, ki se jim je bolje izogniti.

Perete jih v prevroči vodi

Nižje temperature preprečujejo krčenje vlaken, pomagajo pri ohranjanju barve, madeže pa zlahka odstranjujejo. Prekuhavanje brisač prav zato ni priporočljivo, četudi so bele barve.

Uporabljate preveč mehčalca

Kemikalije v mehčalcih lahko poškodujejo vlakna in zato brisače, namesto da bi bile mehkejše in dišeče, postajajo vse trše. Mehčalec nadomestite z alkoholnim kisom. Če jih sušite v sušilnem stroju, pa jim dodajte nekaj teniških žogic, ki bodo zagotovile dodatno mehkobo.

Pretiravate s količino detergenta

Če med pranjem dodajate preveč detergenta, se ta težko izpere, kar pomeni, da se ujame v vlakna, ki postajajo vse trša. Bodite pozorni na količino praška in upoštevajte navodila za doziranje.

Preveč jih posušite

V sušilnem stroju jih sušite čim krajši čas. Bolje bo, da še nekoliko vlažne do konca posušite na zraku, vendar ne na soncu. Prav tako pri sušenju brisač ne uporabljajte sušilnih robčkov, saj znižujejo njihovo vpojnost.

Preredko jih perete

Vaše brisače najbrž niso tako čiste, kot ste zdi. Vsakič ko se z njimi obrišete, na njih ostanejo delčki kože in odmrle celice, v vlažnem okolju kopalnice pa se na njih hitro namnožijo bakterije. Operite jih vsak dan. Da bi se znebili neprijetnih vonjev, ki vas včasih pozdravijo, ko odprete pralni stroj, pa med pranjem vanj stresite pol skodelice jedilne sode.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije