PREPROSTO

Kako brez težav olupiti paradižnik

Odstranjevanje tankega olupka ne bo več povzročalo preglavic.
Fotografija: Preden paradižnik olupite, ga zamrznite ali segrejte. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Preden paradižnik olupite, ga zamrznite ali segrejte. FOTO: Thinkstock

Tu je sezona paradižnika, ki je pogosto sestavina raznih juh in omak. A preden sočne plodove dodate okusnim jedem, bi jih radi olupili, kar pa ni vedno lahka naloga. Seveda če ne poznate načinov, ki obljubljajo uspeh. Z naslednjimi boste nedvomno uspešni.

Pomoč vrele vode

V lončku zavrite vodo in vanjo položite zrel paradižnik. Počakajte nekaj sekund (približno pol minute), plod vzemite ven, ga pohladite pod curkom mrzle vode in olupite. Tanko kožico boste odstranili brez težav.

Pomoč zamrzovalnika

Paradižnike položite v plastično vrečko in jih za nekaj ur postavite v zamrzovalnik. Pred pripravo jedi jih pri sobni temperaturi odmrzujte od 10 do 15 minut in olupili jih boste lahko kar s prsti.

Pomoč pečice

Če potrebujete večjo količino paradižnikov, jih prerežite na pol, polovice položite na pekač, tega pa za 12 do 15 minut postavite v vročo pečico, ki ste jo predhodno segreli na 200 stopinj Celzija.
Lupljenje tako »obdelanih« paradižnikov ne bo predstavljalo nikakršne težave.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije