FENG ŠUJ

Fengšujski nasveti za debelejšo denarnico

Z nekaj drobnimi spremembami doma in v pisarni je mogoče povečati prilive na tekoči račun.
Fotografija: Z nekaj nasveti stare kitajske filozofije je mogoče pozitivno vplivati na denarne prilive. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Z nekaj nasveti stare kitajske filozofije je mogoče pozitivno vplivati na denarne prilive. FOTO: Thinkstock

Vedno nas obkrožajo takšne in drugačne energije, ki vplivajo na zdravje, odnose z drugimi in tudi na materialno stanje. Poglejte si nekaj nasvetov stare kitajske filozofije, s pomočjo katerih je mogoče pozitivno vplivati na denarne prilive. 

Popravite vse, kar je pokvarjeno, zlasti pipe in streho, če ta pušča

Po feng šuju voda označuje dvoje: čustva in denar. Zakaj? Voda teče, svoj tok pa imajo tudi čustva in denar. Zato popravite pipe, iz katerih kaplja voda, cevi, ki morda puščajo, in zakrpajte streho, če skoznjo prihajajo dežne kaplje. S popravljanjem pokvarjenih predmetov popravljate svoje življenje in vanj spuščate pozitivno energijo.

Pokrivajte straniščno školjko

Stranišče je velik porabnik pozitivne energije. Voda iz pipe teče v odtok, s splakovanjem školjke iz doma odplaknete tudi veliko dobre energije. To lahko preprečite na preprost način: vedno pred splakovanjem pokrijte školjko in poskrbite, da bo ta odprta le tedaj, ko je to nujno potrebno. Še en namig: na cev za straniščno školjko privežite rdečo pentljo, ki po feng šuju ščiti denarna sredstva.

Uredite vhodna vrata

Pomembno je, da vhodna vrata izražajo dobrodošlico. Zato umaknite vse, kar bi oviralo pretok pozitivne energije: smeti, razmetane čevlje, neuporabne predmete. Naj pred vrati in neposredno za njimi ne bo nepotrebne krame, tisto, kar je tam, pa naj bo urejeno in pospravljeno.

Razmislite o simbolih

Kaj je ob in na steni, ki je nasprotna vašim vhodnim vratom? Prav ta del po feng šuju najbolj vpliva na finančno stanje. So stvari tam urejene ali v neredu?  Če vas pozdravi kaos, so v neredu tudi vaši prilivi in odlivi. Je tam lepo rastoča rastlina? Torej bodo vaše finance napredovale. Da bi bila energija kar najbolj pozitivna, na steno obesite slike iz narave: gozda, slapa, reke, konja v galopu. Te simbolizirajo svobodo in v dom spuščajo pozitivno energijo ter obljubljajo večje dohodke.

Redno vzdržujte peči, kamine, dimnike

Peč na drva po feng šuju simbolizira obilje in bogastvo. Poskrbite pa, da bo vaša redno vzdrževana in da bo dimnik čist. Tako boste odprli pot energiji, ki omogoča snovanje poslovnih priložnosti in s tem večji zaslužek.

Naučite se ceniti denar

Lepo zloženega vedno shranjujte v denarnici. Ne puščajte ga po žepih in stanovanju stanovanju (tudi centi so denar) in bodite hvaležni za vse, kar imate. Optimizem in pozitivna energija sta kot magnet za večje zaslužke. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije