DUHOVNE MODROSTI

Zapišite vse, kar vas muči

Pisanje je odličen način za spoznavanje nezavednega sveta. Sprostili bomo napetosti, dali iz sebe vse, kar nas bremeni.
Fotografija: Pisana beseda ima veliko moč in vrednost. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Pisana beseda ima veliko moč in vrednost. FOTO: Guliver/Getty Images

Ko govorimo o zapisovanju, imamo v mislih zbiranje idej, dnevnik ali sezname spoznanj, hvaležnosti in načrtov. Načinov je več. Prva možnost je avtomatsko pisanje, s katerim pridejo na plan vaše nezavedne potrebe, strahovi in vzorci. Vzemite si čas vsak večer ali ko želite priti do odgovorov, sedite v miren kotiček, vzemite papir in pisalo ter se spravite v umirjeno meditativno stanje.
Pisana beseda ima veliko moč in vrednost. FOTO: Guliver/Getty Images
Pisana beseda ima veliko moč in vrednost. FOTO: Guliver/Getty Images

Lahko si prižgete kadilo ali svečko, da se boste sprostili. Zastavite si vprašanje ali temo, ki jo želite predelati. Ste napeti, si želite spremembe? Vas nekaj močno moti, pa si ne upate spregovoriti o tem? Pišite! S pisanjem se boste najprej znebili napetosti, pomagalo vam bo tudi, da boste svoje cilje videli bolj jasno in se jih lotili z novo motivacijo za življenje.

Pustite, da misli, občutki in besede bruhajo iz vas. Ne omejujte svojega toka misli in ne obremenjujte se s pravopisom in slovnico, samo zapišite, kar pride iz vas. Pozneje boste pregledali zapisano in izluščili stvari, ki se ponavljajo, vzorce ter presenetljiva spoznanja.

Tudi ob jutranji kavi si lahko namesto brskanja po mobilnem telefonu ali prebiranja časopisov vzamete čas za pisanje o svojih ciljih in občutkih. Preden začnete pisati o tem, kaj vas moti, jezi in drugih negativnih čustvih, se raje najprej dotaknite vprašanj, kot so: Kaj lepega se mi je zgodilo včeraj? Zaradi česa čutim hvaležnost? S čim je povezana moja napetost? Zakaj sem slabe volje? Česa se lahko veselim danes? Na kakšen lep način bom danes zaključil/a dan? Potem si dajte duška in pišite o vsem, kar vam leži na duši.

Vsak dan si zastavite manjši cilj, ki ga morate doseči do večera. Povezan naj bo z višjim ciljem, ki ste si ga zamislili uresničiti v prihodnosti. Če ste si na primer zamislili, da boste našli novo službo, si naredite seznam prošenj, ki jih boste napisali, in ljudi, ki jih lahko prosite za pomoč. Vsako jutro si pripravite načrt, kako boste čez dan delovali za to, in ne razmišljajte, kako daleč je še do končnega cilja. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije